Convorbirile video și audio cu Skype merg fără plugin în browser

Convorbirile video și audio cu Skype merg fără plugin în browser
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2016

Microsoft a actualizat Skype, iar acum acesta poate fi folosit direct în browser, fără a fi necesară instalarea unui plugin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skype, disponibil până acum atât ca aplicație de sine stătătoare pentru desktop și mobile, cât și ca aplicație online accesibilă în browser, nu mai are nevoie de un plugin pentru a rula în browser. Până acum, cei care doreau să ruleze Skype în browser, pentru a nu mai instala aplicația, aveau nevoie totuși să instaleze un plugin pentru a face acest lucru posibil.

Pentru a rula Skype în browser fără instalarea unui plugin, Microsoft folosește tehnologia ORTC media engine. Însă, pentru ca browser-ul să poată realiza convorbiri audio și video cu Skype folosind această tehnologie este necesar să existe suport pentru codec-ul H.264.

Astfel, deocamdată rularea fără plugin-uri a Skype va fi posibilă doar în noul browser al celor de la Microsoft, Edge. Browser-ul Microsoft Edge este inclus în Windows 10. Celelalte browsere, precum Firefox și Chrome nu oferă suport H.264, ceea ce face imposibilă în acest moment folosirea Skype fără plugin.

Este cunoscut faptul că Google lucrează la suportul H.264 pentru Chrome, dar nu se știe și când acesta va fi disponibil în versiunea stabilă.

O aplicație interesantă a realității virtuale: bilete la evenimente cu previzualizare panoramică CITEȘTE ȘI O aplicație interesantă a realității virtuale: bilete la evenimente cu previzualizare panoramică

Folosirea Skype fără plugin în browser-ul Edge nu acoperă toate scenariile. Poate fi folosit pentru convorbiri audio și video cu o altă versiune de browser sau cea mai recentă versiune a aplicației. Însă, nu sunt disponibile restul facilităților. Spre exemplu, nu pot fi realizate convorbiri cu un număr fix sau cu un telefon mobil, decât dacă se instalează plugin-ul Skype.

Prin extinderea suportului pentru folosirea Skype în browser-ele web fără instalarea unui plugin, Microsoft poate atrage noi utilizatori, în speță utilizatorii care folosesc rar Skype și nu vor să instaleze o aplicație sau un plugin pentru asta.

Microsoft are în plan și introducerea boților pentru Skype. La fel ca și cei prezentat recenț de Facebook, boții vor pune în contact utilizatorii cu diverse firme, făcând posibilă comanda de mâncare sau mașini de ride sharing precum Uber.

viewscnt
Afla mai multe despre
skype
edge
microsoft