Cosmote a lansat prima rețea 5G în Grecia

Cosmote a lansat prima rețea 5G în Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2020

Operatorul elen de telefonie mobilă Cosmote, parte a grupului Deutsche Telekom, a lansat joi o rețea 5G în Atena, Salonic și alte orașe din Grecia, care oferă viteze de transfer a datelor de peste 1 Gbps, informează un comunicat al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"5G, viitorul telecomunicațiilor, este aici, iar Cosmote este primul care îl lansează în Grecia. Cu rețeaua 5G facem un pas important spre Gigabit Society. Cosmote 5G se va extinde și îmbunătăți constant, iar noul spectru ne va permite să îi deblocăm posibilitățile sale nelimitate", a declarat directorul general al grupului OTE, Michael Tsamaz, scrie Agerpres.

Facebook acuză Apple de practici anticoncurențiale CITEȘTE ȘI Facebook acuză Apple de practici anticoncurențiale

La rândul său, Dominique Leroy, membru al Consiliului de Administrație al Deutsche Telekom, a declarat că obiectivul Cosmote este să extindă rețeaua 5G în mai multe zone din Grecia, astfel încât gradul de acoperire să depășească 50% până la finele lui 2023, iar până la finele acestui an întreaga rețea de autostrăzi din Grecia să beneficieze de acoperire 5G.

Anterior, Autoritatea de Reglementare în Telecomunicații (EETT) a anunțat că Grecia a obținut 372,26 milioane de euro (453,78 milioane de dolari) în urma licitației pentru atribuirea de frecvențe de telecomunicații 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmote
5g