Criza de cipuri ar putea dura până în 2023

Criza de cipuri ar putea dura până în 2023
scris 16 apr 2021

Executivii marilor producători de semiconductorii estimează că abia peste un an, sau chiar doi, stocurile vor reveni la niveluri suficiente pentru ca producția să nu mai fie îngreunată.

Pandemia a declanșat o criză de semiconductori care a început să se facă simțită în toate industriile care folosesc sisteme computerizate, de la producătorii de dispozitive mobile, care se așteaptă să nu poată produce la nivelul cererii, la producătorii auto, unde timpii de așteptare pentru comenzile de mașini ajung și la 8 luni.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Opiniile în rândul producătorilor de cipuri sunt împărțite. Unii sunt mai optimiștii și speră ca această criză să se termine într-un an, în vreme ce alții cred că abia peste doi ani se va reveni la normal.

Șeful Intel, Pat Gelsinger, este unul dintre cei care crede că actuala criză va ține doi ani. Cel puțin atât va avea nevoie Intel să-și aducă stocurile la nivelul dinaintea crizei.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Intel a prezentat recent un plan de construire a unor noi fabrici de construcție, în Arizona, pentru care va aloca 20 de miliarde de dolari în următorii ani.

Tot de o criză pe încă doi ani vorbește și șeful TMC, C.C. Wei, care spune că speră ca până în 2023 să poate ajunge la un nivel la care să poată satisfacă cererea clienților.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Ceva mai optimiști par să fie cei de la Nvidia. Directorul financiar al companiei, Colette Kress, este încrezător că stocurile companiei vor fi suficiente începând din primul trimestru al anului viitor.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Chiar dacă unii producători se vor mișca mai bine decât alții, atâta vreme cât în ansamblul ei industria nu poate satisface cererea de semiconductori, criza va continua, chiar dacă stocurile vor crește.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri
semiconductori
intel
nvidia
tmc