Datele de contact ale deținătorilor de domenii web persoane fizice vor fi prezentate public și fără acordul lor - proiect

Datele de contact ale deținătorilor de domenii web persoane fizice vor fi prezentate public și fără acordul lor - proiect

Datele de contact ale deținătorilor de domenii web persoane fizice vor fi prezentate public și fără consimțământul acestora, cu argumentul protejării interesului economic al celor care vor să cumpere ori să vândă anumite domenii. În prezent, aceste date nu sunt dezvăluite grație Legii protecției persoanelor și a datelor cu un caracter personal.

Discuția privind dezvăluirea acestor date este în fază incipientă la nivelul Parlamentului, fiind nevoie de acordul ambelor camere ale Legislativului și de un decret de promulgare semnat de președintele Klaus Iohannis pentru ca măsura să fie aplicată.

Concret, parlamentarii vor ca prelucrarea datelor cu caracter personal să fie posibilă și fără să mai fie solicitat consimțământul persoanei vizate, atunci când este vorba de datele personale ale unei persoane fizice deținătoare de domenii web.

Panama Papers: Țiriac și-a pus averea într-o fundație privată din Panama, unde este și Mangold, prin Mossack Fonseca. Reacția lui Țiriac CITEȘTE ȘI Panama Papers: Țiriac și-a pus averea într-o fundație privată din Panama, unde este și Mangold, prin Mossack Fonseca. Reacția lui Țiriac

Argumentul parlamentarilor pentru modificarea în acest sens a Legii este că unei persoane interesate să achiziționeze un anumit domeniu web trebuie să îi fie protejate interesele economice.

"În acest moment, companiile care oferă servicii de înregistrare domenii cu extensia .ro nu afișează la căutare numele registratarului, al deținătorului de domeniu, dacă aceasta este persoană fizică. Având în vedere utilitatea publicării adresei și a datelor de contact ale deținătorilor de domenii web persoane fizice, în interesul economic al vânzării și cumpărării unor nume de domenii, pentru publicul interesat să achiziționeze un anumit domeniu, considerăm că aceste date ar trebui să fie exceptate de la datele protejate prin lege", își argumentează parlamentarii intenția.

viewscnt
Afla mai multe despre
domenii
web
contact
date
personal