Decebal Popescu, noul director general al ICI

Decebal Popescu, noul director general al ICI
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 4 oct 2016

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Delia Popescu, l-a numit pe domnul Decebal Popescu, începând cu 1 octombrie, în funcția de director general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a înlocuit-o pe Doina Banciu, pensionată în prezent, care ocupa această poziție din februarie 2009. Ea a mai condus ICI în perioada 2001 – 2006.

“Numirea lui Decebal Popescu, fost consilier al ministrului MCSI, are un caracter temporar și va dura până la desemnarea unui director general, pe baza desfășurării concursului pentru ocuparea acestei funcții, potrivit prevederilor legale”, transmite ministerul.

Fostul director de operațiuni al ALD Automotive, numit director pentru managementul aprovizionării la Telekom Romania CITEȘTE ȘI Fostul director de operațiuni al ALD Automotive, numit director pentru managementul aprovizionării la Telekom Romania

Decebal Popescu este profesor universitar la Universitatea Politehnica din București, Catedra de Calculatoare. El este licențiat (din 1998) al UPB, Facultatea de Calculatoare, iar în 2003 a devenit doctor in Știinta Calculatoarelor, cu teza intitulată “Arhitecturi fuzzy pentru implementarea sistemelor expert”.

Principalele sale domenii de interes în cercetare sunt circuite inteligente în logica fuzzy, rețele neuronale, eHealth, proiectarea arhitecturilor și serviciilor Cloud, platforme complexe de eGovernment, sisteme embedded, calculatoare reconfigurabile.

Înființat în 1970, ICI se află în subordinea MCSI și este principalul institut de cercetare-dezvoltare din România în domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcsi
ici
director general
numire