Decizie argumentată prin "grija purtată utilizatorilor": Facebook dublează perioada în care un cont poate fi șers

Decizie argumentată prin "grija purtată utilizatorilor": Facebook dublează perioada în care un cont poate fi șers
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 oct 2018

Cei care decid să-și șteargă contul de Facebook trebuie să aștepte acum 30 de zile până la dispariția completă a acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Facebook a anunțat că a decis să extindă perioada de grație pentru ștergerea conturilor de la 14 zile, cât era până acum, la 30 de zile.

Perioada de grație începe să curgă din momentul în care utilizatorul optează pentru ștergerea contului de Facebook. Practic, acesta trebuie să știe că ștergerea contului nu se produce imediat, ci după 30 de zile.

Facebook l-a numit la conducerea Instagram pe Adam Mosseri CITEȘTE ȘI Facebook l-a numit la conducerea Instagram pe Adam Mosseri

Facebook își justifică măsura, ca și în multe alte cazuri, prin "grija purtată utilizatorilor". Reprezentanții companiei spun că au observat multe cazuri în care cei care au decis să-și șteargă contul au revenit după 14 zile încercând să acceseze rețeaua.

O altă interpretare, poate chiar mai aproape de adevăr, poate fi că Facebook încearcă să facă mai dificilă părăsirea rețelei și să oprească valul ce pare să fie din ce în ce mai mare de “abandonuri”.

Doar în trimestrul al doilea al acestui an Facebook a pierdut 1 milion de utilizatori în Europa, pierdere pusă pe seama intrării în vigoare a reglementărilor GDPR.

Ștergerea unui cont de Facebook poate fi inițiată de aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
conturi