Deloitte: 78% dintre americani vor folosi smartphone-ul pentru cumpărăturile de sărbători

Deloitte: 78% dintre americani vor folosi smartphone-ul pentru cumpărăturile de sărbători
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 nov 2015

Aproximativ 78% dintre americani intenționează să utilizeze smartphone-ul pentru cumpărăturile din perioada sărbătorilor, între Ziua Recunoștinței și Crăciun, în creștere de la 72% anul trecut, potrivit unui studiu realizat de compania de consulanță și audit Deloitte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din fericire pentru retailerii care nu oferă posibilitatea de a face cumpărături online, 60% dintre respondenți vor folosi smartphone-ul pentru a găsi adresa magazinelor și centrelor comerciale.

Mai mult de jumătate dintre cei care au participat la sondaj vor folosi telefoanele pentru a se informa despre prețuri și a compara costul produselor și doar 41% vor utiliza smartphone-ul pentru cumpărături online.

Potrivit sondajului citat, trei sferturi dintre americani au în plan cheltuieli mai mari pentru cumpărăturile de sărbători anul acesta decât anul trecut.

Americanii intenționează să cheltuie, în medie, 458 de dolari pe cadouri, în timp ce sumele alocate pentru alte cumpărături legate de sărbători ar urma să atingă 976 de dolari.

Spre comparație, americanii au alocat anul trecut circa 458 de dolari pentru cadouri și 841 de dolari pentru restul cumpărăturilor de sărbători.

În plus, mai puțin de jumătate dintre respondenți nu au stabilit un anumit buget pentru sărbători.

Perioada sărbătorilor include Black Friday și Cyber Monday.

Black Friday a avut ieri loc în SUA, americanii cheltuind circa 2,75 miliarde de dolari online cu această ocazie, potrivit estimărilor Adobe Digital Index, în urcare cu 14,5% față de anul trecut. De Ziua Recunoștinței, cheltuielile online au însumat 1,73 miliarde de dolari, în creștere cu circa 25% față de 2014.

Federația Națională de Retail din SUA estimează o creștere de 3,7% a cheltuielilor totale în perioada sărbătorilor de iarnă, sub ritmul de creștere de 4,1% înregistrat anul trecut, pe fondul creșterii economice modeste și a stagnării salariilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
smartphone
sarbatori
cadouri
cumparaturi