Dezvoltatorul Fortnite atrage 2 miliarde de dolari de la Sony și proprietarii Lego

Dezvoltatorul Fortnite atrage 2 miliarde de dolari de la Sony și proprietarii Lego
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 apr 2022

Compania americană Epic Games, dezvoltarea jocului Fortnite, a atras o finanțare de 2 miliarde de dolari de la Sony și proprietarii Lego Group, la o evaluare post-investiție de peste 31 miliarde de dolari.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Sony Group Corporation și Kirkbi, holdingul de familie din spatele producătorului de jucării Lego, au investit câte 1 miliard de dolari în creatorul Fortnite.

Fondurile vor fi folosite pentru “a avansa viziunea companiei de a construi metaversul și pentru a susține creșterea sa continuă”, potrivit celor de la Epic Games.

iOS 16 ar putea aduce îmbunătățiri pentru notificări și noi funcții de sănătate CITEȘTE ȘI iOS 16 ar putea aduce îmbunătățiri pentru notificări și noi funcții de sănătate

Sony a participat și anterior la rundele de finanțare organizate de Epic, cel mai recent în aprilie anul trecut, când a investit 200 milioane de dolari în dezvoltatorul de jocuri video.

Noua rundă de finanțare evaluează Epic la 31,5 miliarde de dolari, comparativ cu o evaluare de 28,7 miliarde de dolari obținută în 2021.

Compania este controlată în continuare de fondatorul și directorul general Timothy (Tim) Sweeney.

Epic Games a lansat Fortnite în 2017 și a reușit să atragă rapid un număr mare de jucători. Compania, cunoscută și pentru Unreal Engine, unul dintre cele mai populare motoare grafice pentru jocuri, se judecă de mai mulți ani cu Apple și Alphabet din cauza comisioanelor ridicate percepute în App Store și Google Play.

Fortnite a revenit în App Store la începutul anului, după o pauză de mai mult de un an.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
epic games
fortnite
sony
lego group
kirkbi
finantare
investitie
jocuri video
unreal engine