Dezvoltatorul jocului FarmVille, cumpărat cu 12,7 miliarde de dolari de rivalul american Take-Two

Dezvoltatorul jocului FarmVille, cumpărat cu 12,7 miliarde de dolari de rivalul american Take-Two
scris 10 ian 2022

Compania americană Take-Two Interactive, printre cei mai mari publisheri de jocuri video, a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului compatriot Zynga, dezvoltatorul jocului online FarmVille, într-o tranzacție evaluată la 12,7 miliarde de dolari.

Take-Two a fost de acord să plătească 9,86 dolari pentru o acțiune Zynga, în numerar și acțiuni proprii, reprezentând o primă de 64% raportat la prețul la care au închis titlurile Zynga vineri.

Acordul evaluează dezvoltatorul FarmVille la 12,7 miliarde de dolari, incluzând datoriile.

Apple va lansa un nou iPhone CITEȘTE ȘI Apple va lansa un nou iPhone

Acțiunile Zynga se apreciau cu 50% în tranzacțiile premarket astăzi, în timp ce titlurile Take-Two consemnau un recul de 10,4%.

Take-Two apreciază că achiziția Zynga va transforma compania într-unul dintre cei mai mari și mai diversificați publisheri de jocuri pentru dispozitive mobile, cu afaceri pro-forma estimate la 6,1 miliarde de dolari pentru anul fiscal încheiat la 30 septembrie 2021.

Take-Two deține în portofoliu francize celebre, precum Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, Civilization și Mafia, în timp ce Zynga este cunoscută în special pentru FarmVille, Empires &Puzzles, Zynga Poker și CSR Racing.

Tranzacția este așteptată să fie finalizată până la jumătatea anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
zynga
take-two interactive
take-two
farmville
grand theft auto
civilization
achizitie
preluare
fuziune zynga take two