Digi contestă excluderea din licitația pentru frecvențele 5G din Ungaria și cere reluarea procedurii. "O decizie injustă și controversată!"

Digi contestă excluderea din licitația pentru frecvențele 5G din Ungaria și cere reluarea procedurii. "O decizie injustă și controversată!"
scris 1 apr 2020

Compania Digi Communications, exclusă în noiembrie din procedura de licitație pentru acordarea de frecvențe de telefonie mobilă 5G din Ungaria, contestă decizia și cere reluarea procedurii, considerând excluderea o decizie injustă și controversată.

”Suntem profund dezamăgiți de decizia Autorității Naționale pentru Comunicații și Mass-media (NMHH) care a decis să încheie această procedură controversată de licitație. Precizăm că Grupul DIGI a depus acțiuni în instanță pentru a cere suspendarea procedurii și nu a primit, până în acest moment, verdictul definitiv. Considerăm că modul în care autoritatea a tratat această licitație, ignorând demersurile noastre legitime în justiție, contrazice în primul rând misiunea acestei instituții, aceea de a asigura condiții de concurență efectivă pentru bunăstarea consumatorilor și a utilizatorilor”, spune Serghei Bulgac, CEO DIGI Communications.

Anunțul de excludere din noiembrie al NMHH a venit după o decizie preliminară din luna septembrie, conform căreia ofertanții înregistrați au fost desemnați operatorii Magyar Telekom, divizia locală a Deutsche Telekom, Vodafone și Telenor în timp ce Digi a fost exclusă.

Surpriză: Deutsche Telekom, acționar indirect al Telekom România, analizează o fuziune cu Orange CITEȘTE ȘI Surpriză: Deutsche Telekom, acționar indirect al Telekom România, analizează o fuziune cu Orange

Autoritatea Maghiară pentru Media și Telecomunicații a precizat că Digi nu a fost înregistrată pentru că nu a îndeplinit criteriile necesare pentru depunerea de oferte. NMHH nu a oferit alte detalii dar a informat că Digi poate face contestație în justiție.

În septembrie, Autoritatea de reglementare în comunicații din Ungaria a respins dosarul Digi Communications depus pentru participarea la licitația pentru utilizarea frecvențelor 5G, decizia pe care operatorul a anunțat că o va contesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
digi
ungaria