Google Photos lansează o funcție de tag-uri, similară celei de pe Facebook

Google Photos lansează o funcție de tag-uri, similară celei de pe Facebook
scris 28 nov 2019

Utilizatorii popularei aplicații de salvare online a fotografiilor, Google Photos, vor putea adăuga tag-uri prin care să indice persoanele care apar în imagini.

Google a anunțat că a început să implementeze unei funcții prin care utilizatorii pot indica persoanele care apar în fotografii prin intermediul tag-urilor.

Cu ajutorul acestor tag-uri, Google Photos punctează la capitolul social, la care nu stătea foarte bine până acum, și ajută totodată utilizatorii să găsească mai ușor pozele în care apar, indiferent de care dintre prieteni au fost făcute acestea.

Noua facilitate are însă o limitare importantă: Se pot pune tag-uri doar în imaginile în care Google Photos a identificat automat prezența unor persoane.

Twitter va elimina conturile inactive CITEȘTE ȘI Twitter va elimina conturile inactive

Recunoașterea facială este prezentă în cadrul serviciului celor de la Google de mai mulți ani, însă a funcționat în mare parte automat. Utilizatorii puteau interveni și adăuga numele celor recunoscuți de algoritm doar în urma unui chestionar intern.

Practic, acum se pot adăuga tag-uri în toate fotografiile în care Google Maps a identificat persoane. Asta înseamnă că noua facilitate nu va putea fi folosită și pentru imaginile în care figurile persoanelor nu sunt foarte clare, iar algoritmul nu le-a identificat.

Google va folosi aproape sigur tag-urile pe care utilizatorii le vor adăuga pentru a-și îmbunătăți algoritmul de recunoaștere facială. Probabil de aici vine și limitarea menționată.

Google Photos salvează automat fotografiile făcute cu telefonul și oferă spațiu nelimitat pentru stocarea imaginilor, atâta vreme cât acestea sunt compresate automat în momentul upload-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
photos
fotografii
recunoastere faciala