Directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, a pierdut un aspect major al procesului său de extrădare din Canada în SUA

Directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, a pierdut un aspect major al procesului său de extrădare din Canada în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2020

Directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, a pierdut un aspect major al procesului său de extrădare din Canada în SUA, a anunțat miercuri o instanță canadiană, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Meng, cetățeană chineză, a fost arestată în decembrie 2018 pe un mandat emis de autoritățile americane, care o acuză de fraudă bancară și că a indus în eroare banca HSBC în legătură cu relațiile cu Iranul ale unei companii deținute de Huawei, încălcând astfel sancțiunile americane asupra Teheranului, scrie News.ro.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Mihnea Rădulescu, business director Vodafone România: Companiile vor căuta să-și digitalizeze business-ul. Atenție la securitatea cibernetică! CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Mihnea Rădulescu, business director Vodafone România: Companiile vor căuta să-și digitalizeze business-ul. Atenție la securitatea cibernetică!

Avocații lui Meng au susținut că acest caz ar trebui respins deoarece presupusele infracțiuni nu erau incriminate în Canada.

Dar Heather Holmes, judecătoare principală asociată a Curții Superioare din Columbia Britanică, nu a fost de acord, considerând că standardul legal al dublei criminalități a fost îndeplinit.

"Abordarea domnișoarei Meng ... ar limita serios capacitatea Canadei de a-și îndeplini obligațiile internaționale în contextul extrădării pentru fraudă și alte infracțiuni economice ", a spus Holmes.

Hotărârea deschide calea ca audierea extrădării să treacă în  doua etapă, începând cu luna iunie, la care se va analiza dacă oficialii canadieni au respectat legea atunci când au arestat-o pe Meng.

Argumentele de închidere sunt așteptate în ultima săptămână a lunii septembrie și în prima săptămână a lunii octombrie.

La scurt timp după publicarea hotărârii, Meng, în vârstă de 48 de ani, a ajuns la tribunal, dar nu a făcut niciun comentariu. Meng spune că este nevinovată.

Ambasada Chinei din Ottawa nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Cazul a tensionat relațiile dintre Ottawa și Beijing.

Echipa juridică a Huawei Technologies a susținut în ianuarie că, din moment ce sancțiunile împotriva Iranului nu existau în Canada la momentul arestării, acțiunile lui Meng nu erau un delict în Canada.

Procurorii canadiaeni au afirmat că minciuna în sine a fost fraudă, ​​indiferent de existența sancțiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
meng wanzhou