Directorul Apple a câștigat de 1.400 de ori mai mult decât un angajat obișnuit

Directorul Apple a câștigat de 1.400 de ori mai mult decât un angajat obișnuit
scris 7 ian 2022

Remunerația primită în 2021 de directorul general de la Apple Inc, Tim Cook , a fost de 1.447 de ori mai mare decât cea a unui angajat obișnuit al grupului informatic american, arată documentele remise către autoritățile bursiere, informează Reuters.

Grație recompenselor sub formă de acțiuni de care a beneficiat, Tim Cook a câștigat anul trecut aproape 100 de milioane de dolari în total. Comparativ, în 2021 remunerația medie a unui angajat Apple a fost de 68.254 de dolari, arată Agerpres.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

În 2020, remunerația medie a unui angajat Apple a fost de 57.783 de dolari iar remunerația lui Tim Cook a fost de 256 de ori mai mare.

În ultimii doi ani, producătorul telefoanelor iPhone a profitat de cerea solidă pentru produsele și serviciile sale, în contextul în care consumatorii care au lucrat de acasă au alocat bani pentru a-și achiziționa telefoane sau echipamente IT mai performante. În exercițiul fiscal 2021, veniturile Apple au crescut cu peste 30% până la 365,82 miliarde de dolari, ceea ce a impulsionat și prețul acțiunilor Apple, care recent a devenit prima companie cu o capitalizare de piață de 3.000 de miliarde de dolari.

Salariul de bază al lui Tim Cook a rămas în 2021 la trei milioane de dolari dar a primit acțiuni în valoare de 82,3 milioane de dolari, alte 12 milioane de dolari pentru că Apple a atins anumiți indicatori precum și suma de 1,4 milioane de dolari pentru călătorii cu avionul, planul său de pensii de tip 401(k), prime de asigurări și alte cheltuieli. În total, anul trecut Tim Cook a fost recompensat cu 98,7 milioane de dolari, comparativ cu 14,8 milioane de dolari în 2020.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Tim Cook a preluat postul de CEO al Apple în luna august 2011, după demisia fondatorului Steve Jobs. În perioada care a trecut de la acea dată și până acum cotația acțiunilor Apple a crescut cu peste 1.000%.

Potrivit unui studiu realizat de Economic Policy Institute, în anul 2020 un director de companie din SUA a fost plătit, în medie, de 351 de ori mai mult decât un angajat obișnuit. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
salariu