Telefoanele BlackBerry tradiționale nu vor mai funcționa începând de astăzi

Telefoanele BlackBerry tradiționale nu vor mai funcționa începând de astăzi
scris 4 ian 2022

Compania canadiană BlackBerry Ltd nu mai oferă, începând de marți, servicii suport pentru telefoanele sale cu sisteme de operare 7.1, 10 sau PlayBook OS 2.1, ceea ce înseamnă practic sfârșitul pentru aceste dispozitive care, la începutul anilor 2000, erau preferate de directori de companii, politicieni și o mulțime de fani, transmite Reuters.

BlackBerry, care a decis în 2015 să se transforme într-o companie de software renunțând la producția de smartphone-uri, a precizat că, începând cu data de 4 ianuarie, funcțiile de transfer de date, apeluri telefonice, mesaje text și apeluri de urgență ale telefoanelor sale cu sisteme de operare 7.1, 10 sau PlayBook OS 2.1 nu vor mai funcționa într-un mod "fiabil". În schimb, dispozitivele Blackberry mai noi care rulează pe sistemul de operare Android vor continua să funcționeze, scrie Agerpres.

Tranzacție finalizată - Compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri maghiar, indicat ca apropiat al lui Orban, cumpără Digi Ungaria și creează un holding regional CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată - Compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri maghiar, indicat ca apropiat al lui Orban, cumpără Digi Ungaria și creează un holding regional

Lansate pe piață în anii 2000, celebrele telefoane BlackBerry cu tastatura QWERTY au fost primele dispozitive care au permis utilizatorilor să scrie și să trimită emailuri, astfel că au devenit un must-have pentru profesioniștii din mediul de afaceri. Popularitatea telefoanelor BlackBerry a explodat între 2001 și 2007, când au intrat pe noi piețe de pe întreg globul. Cu toate acestea, supremația BlackBerry a fost subminată de apariția telefoanelor iPhone și a dispozitivelor care rulează pe sistemul de operare Android. În ultimii ani compania canadiană a decis să se reorienteze spre producția de software de securitate cibernetică și sisteme de operare pentru automobile.

Printre celebritățile care au utilizat telefoane BlackBerry se numără și fostul președinte al SUA, Barack Obama, care a făcut valuri în presă în 2016, când i s-a cerut să-și înlocuiască BlackBerry-ul cu un alt smartphone. 

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
telefoane