Directorul Teamnet și administratorul Asesoft, puși sub control judiciar în noul dosar care îl vizează pe Sebastian Ghiță

Directorul Teamnet și administratorul Asesoft, puși sub control judiciar în noul dosar care îl vizează pe Sebastian Ghiță
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2017

Directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, și administratorul Asesoft International, Cristian Anastasescu, au fost puși sub control judiciar în noul dosar care îl vizează pe Sebastian Ghiță, acuzat că a cerut peste 5 milioane de lei unor firme IT pentru contracte ale căror beneficiari au fost, între alții, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Transelectrica. În cazul lui Ghiță, Tribunalul Prahova a disjuns cauza, dispunând ca termen pentru a se pronunța asupra propunerii de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă data de 6 martie, au declarat pentru News.ro reprezentanți ai instanței prahovene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Magistrații Tribunalului Prahova au deliberat, marți, timp de câteva ore asupra propunerii procurorilor anticorupție de emitere de mandate de arestare preventivă în cel mai nou dosar care îl vizează pe Sebastian Ghiță, scrie News.ro.

Decizia instanței nu este definitivă.

Înainte de pronunțarea instanței, ordonațele de reținere emise pe numele lui Bogdan Padiu și Cristian Anastasescu au expirat. Inițial, cei doi au așteptat pronunțarea în sediul Tribunalului Prahova, însă ulterior au plecat.

Padiu și Anastasescu au fost scoși din arestul Poliției marți după-amiază și cu puțin timp înainte de ora 15.00 au fost aduși la Tribunalul Prahova.

Cristian Anastasescu, administratorul Asesoft International, și Bogdan Padiu, directorul Grupului Teamnet, au fost reținuți pentru 24 de ore, luni seară, după aproape opt ore de audieri la sediul DNA Ploiești, în noul dosar care îl vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiță, în care se suspectează că trei firme conduse sau controlate de rude sau prieteni ai acestuia i-ar fi dat 50 de milioane de lei bani destinați unor miniștri sau funcționari publici care să contribuie la câștigarea unor noi contracte de către cele trei societăți.

De asemenea, procurorii DNA Ploiești au propus, luni, Tribunalului Prahova emiterea unui nou mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, dispărut din decembrie și dat în urmărire internațională.

În acest nou dosar Ghiță este cercetat pentru patru infracțiuni de trafic de influență, trei infracțiuni de spălare a banilor și de constituire de grup infracțional organizat. De asemenea, Padiu și Anastasescu sunt acuzați de infracțiuni de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor, ambele în formă continuată și constituire a unui grup infracțional organizat.

În al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiță procurorii suspectează că fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al S.C. Teamnet Internațional S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A. a pretins și primit de la reprezentanții celor două societăți sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor instituții și autorități publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT și/sau să faciliteze derularea în bune condiții firmelor ai căror reprezentanți fuseseră contactați, anterior, de către Ghiță. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achiziție de programe informatice finanțate din fonduri publice, dar și din fonduri europene, încheiate între anii 2007 și 2015 de către mai multe societăți comerciale cu profil de activitate în domeniul IT și de asocierea dintre acestea și societățile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A.

Utilizatorii YouTube vizionează zilnic peste 1 miliard de ore de conținut video CITEȘTE ȘI Utilizatorii YouTube vizionează zilnic peste 1 miliard de ore de conținut video

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzați foști șefi din Poliție și Parchet din Prahova și un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu.

De asemenea, Sebastian Ghiță mai este urmărit penal și în alte două dosare de corupție, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 și cel în care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Herțanu este acuzat de fraude cu fonduri europene și alte infracțiuni, în acesta din urmă fiind cercetați și fostul șef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum și fiul acestuia Vlad Cosma. 

În 10 ianuarie, instanța supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de foști șefi de Parchet și Poliție din Prahova. Tot în 10 ianuarie, un alt complet de la instanța supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță, omul de afaceri fiind dat și în urmărire internațională, prin Interpol. Ghiță a dispărut în 21 decembrie 2016 și a fost inițial dat în urmărire națională după ce a încălat termenii controlului judiciar în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție.

viewscnt
Afla mai multe despre
sebastian ghita
teamnet
bogdan padiu
cristian anastasescu