Directorul Twitter, convocat în Senatul SUA în legătură cu articole blocate

Directorul Twitter, convocat în Senatul SUA în legătură cu articole blocate
scris 16 oct 2020

Senatorii republicani au anunțat joi că intenționează să-l convoace pe cofondatorul și directorul general al companiei Twitter, Jack Dorsey, pe 23 octombrie, pentru ca el să dea explicații în legătură cu blocarea, pe platforma sa, a unor articole defavorabile candidatului democrat la prezidențiale Joe Biden, informează AFP.

Comisia judiciară din Senat, unde republicanii dețin majoritatea, va vota "marți pentru convocarea lui Jack Dorsey" vinerea viitoare, a anunțat senatorul Ted Cruz pe culoarele Congresului, scrie Agerpres.

Jack Dorsey trebuie "să explice de ce Twitter abuzează de puterea sa pentru a reduce presa la tăcere și a acoperi acuzații de corupție", a adăugat senatorul în fața camerelor de filmat ale posturilor Fox News și C-Span, alături de șeful Comisiei Juridice, Lindsey Graham.

Avast Software, una dintre cele mai mari companii de securitate IT din lume, \ CITEȘTE ȘI Avast Software, una dintre cele mai mari companii de securitate IT din lume, "Bitdefender-ul Cehiei", a intrat în România

Facebook și Twitter au blocat miercuri distribuirea de articole ale publicației conservatoare New York Post ce relansează, pe baza unor emailuri care ar fi fost scrise de fiul lui Joe Biden, Hunter, acuzații de corupție în Ucraina.

"Nu știu dacă relatările din New York Post sunt adevărate, însă Twitter, Facebook și milionarii din domeniul înaltelor tehnologii se amestecă în alegeri", a acuzat Ted Cruz, denunțând un act de "cenzură fără precedent", cu mai puțin de trei săptămâni înainte de scrutinul prezidențial.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
senat sua