Fostul șef al diviziei de inteligență artificială a Google a trecut la Apple

Fostul șef al diviziei de inteligență artificială a Google a trecut la Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 apr 2018

John Giannandrea, liderul pe partea de inteligență artificială la Google, va ocupa aceeași poziție în cadrul rivalului Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Giannandrea, un expert în învățare mecanică care lucrează pentru Google din 2010, se va ocupa la Apple de strategia pentru inteligență artificială și în special pentru nișa de învățare mecanică a acesteia.

De ce este important: Apple se află în urma celorlalte mari companii de tehnologie în ceea ce privește inteligența artificială și ar nevoie de experți, precum Giannandrea, care să o ajute să facă progrese rapid.

Pentru Apple, care în afara unor progrese timide pe parte de inteligență artificială cu Siri nu are rezultate notabile în acest domeniu, angajarea lui Giannandrea, care va fi direct sub Tim Cook în schema executivilor, poate fi un mare câștig.

Microsoft Excel devine mai inteligent cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI Microsoft Excel devine mai inteligent cu ajutorul AI-ului

Cu ajutorul lui Giannandrea, Apple ar putea atrage alte talente pentru a-și pune la punct o echipă consistentă care să se ocupe de cercetarea și dezvoltarea produselor care folosesc învățarea mecanică.

Spre deosebire de Google sau Facebook, Apple are de înfruntat un mare dezavantaj în ceea ce privește învățarea mecanică. Procesul de învățare are nevoie de foarte multe date, date de care Google și Facebook dispun din plin, însă nu și Apple, care are acces doar la seturile publice de informații.

Pe de altă parte, plecarea lui Giannandrea ar putea trece neobservată la Google, care beneficiază de mulți experți în inteligență artificială. Locul acestuia va fi luat de Jeff Dean, o figură proeminentă în acest domeniu și cel care a și înființat divizia de inteligență artificială Google Brain.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
inteligenta artificiala
invatare mecanica