VIDEO Roboții Boston Dynamics au devenit mai buni la navigare autonomă și evitarea obstacolelor

VIDEO Roboții Boston Dynamics au devenit mai buni la navigare autonomă și evitarea obstacolelor
scris 11 mai 2018

Boston Dynamics, una dintre cele mai cunoscute companii de robotică din lume, a dat publicității noi filmări cu roboții săi, care pară să devină din ce în ce mai abili.

În filmările postate pe YouTube de cei de la Boston Dynamics apar doi dintre roboții deveniți deja celebrii pe internet, cu ocazia altor prezentări, Atlas și SpotMini.

Atlas este un robot care încearcă să arate ca un om, deși în locul capului are o cameră panoramică, iar SpotMini are patru picioare și poate fi mai degrabă asemănat cu un câine fără cap.

Inteligența artificială ajută utilizatorii Gmail să compună mesaje CITEȘTE ȘI Inteligența artificială ajută utilizatorii Gmail să compună mesaje

În prima filmare, Atals este filmat în timp ce aleargă la marginea unei păduri, arătând cât de abil a deveni la jogging. Acesta reușește chiar să sară, cu destulă grijă, peste un buștean plasat probabil special pentru a ne arăta că a fost observat și evitat de robot.

Al doilea robot, SpotMini, este prezentat în timp ce se deplasează în interiorul și împrejurul unei clădiri de birouri, arătând cum își poate găsi singur calea cu ajutorul senzorilor care depistează eventualele obstacole.

Pe filmare, în stânga jos, ni se arată chiar reprezentarea pe baza căreia se deplasează robotul - cu verde apărând zona în care poate merge și cu roșu obstacolele pe care trebuie să le evite.

Cei de la Boston Dynamics spun că la prima navigare SpotMini a fost ghidat de la distanță de un operator uman, dar că după aceea a folosit datele învățate pentru a naviga în mod autonom.

Înființată în urmă cu 26 de ani, compania americană Boston Dynamics a fost cumpărată de Google în 2013 și vândută patru ani mai târziu către japonezii de la SoftBank Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
roboti
boston dynamics