Doar modelele Pro de iPhone 14 ar urma să folosească un chipset nou

Doar modelele Pro de iPhone 14 ar urma să folosească un chipset nou
scris 14 mar 2022

Analiștii sunt de părere că Apple se pregătește să diferențieze și mai mult cele mai scumpe iPhone-uri, urmând să folosească un chipset nou doar pe modelele Pro.

Pentru a da și mai multe imbolduri în favoarea cumpărării celor mai scumpe modele de iPhone, începând cu versiune 14, care va fi lansată anul acesta, Apple nu va mai folosi un chipset nou pe toate modelele seriei, ci doar pe modele Pro.

Cel puțin asta susține reputatul analist Ming-Chi Kuo, cel care prevede cu o mare acuratețe, an de an, schimbările și noutățile pe care Apple le pregătește pentru smartphone-urile companiei.

Samsung lansează un update pentru Galaxy S22, care vizează reducerea intenționată a performanței CITEȘTE ȘI Samsung lansează un update pentru Galaxy S22, care vizează reducerea intenționată a performanței

Până acum, versiunile Pro se diferențiau de celelalte modele mai mult pe parte foto. Însă, anul acesta, doar modelele Pro și Pro Max vor trece la un nou chipset, numit A16, în vreme ce iPhone 14 și iPhone 14 Max vor fi ținute intenționat pe loc și vor folosi vechiul chipset, A15 Bionic, care se găsește și în iPhone 13.

O altă nouă diferențiere se va face la nivelul memoriei. Toate cele patru modele vor avea 6GB RAM, însă, iPhone 14 și iPhone 14 Max vor folosi o memorie LPDDR 4X, în vreme ce versiunile Pro vor beneficia de un modul LPDDR 5.

Memoria LPDDR 5 ar urma să fie de 1,5 ori mai rapidă și cu 30% mai eficientă, ceea ce ar urma să contribuie inclusiv la o autonomie mai mare pentru modelele Pro.

Cel mai probabil, Apple va păstra prețurile actuale, urmând să-și crească marja de profit prin folosirea unui chipset mai vechi pe două dintre modelele seriei iPhone 14.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone14
chipset
memorie