Smartphone-urile cu 5G sunt din ce în ce mai ieftine

Smartphone-urile cu 5G sunt din ce în ce mai ieftine
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mar 2022

Ieftinirea cipurilor cu modemuri 5G duce la apariția acestei tehnologii și pe telefoanele mai ieftine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la o facilitate exclusivă flagship-urilor, tehnologia 5G este deja prezentă pe o serie de telefoane din gama medie și va fi inclusă din ce în ce mai mult și pe cele care costă sub 200 de dolari.

Dacă, până nu demult, trebuia cumpărat un telefon de peste 550 de dolari pentru a avea 5G, această tehnologie este din ce în ce mai ușor de găsit la smartphone-uri cu prețuri între 250 și 550 de dolari.

YouTube blochează la nivel global toatele canalele media rusești finanțate de stat CITEȘTE ȘI YouTube blochează la nivel global toatele canalele media rusești finanțate de stat

Această migrare este încurajată de ieftinirea cipurilor 5G. Acestea costă acum între 40 și 45 de dolari și sunt așteptate să scadă spre finele acestui an sau începutul anului viitor la 20 de dolari.

Datorită acestei ieftiniri, analiștii estimează că, în curând, 80% dintre telefoanele ce costă sub 200 de dolari vor avea 5G, de la 5% cât este acest procent în prezent.

Anul trecut, conform Counterpoint, 42% din smartphone-urile livrate în întreaga lumea aveau 5G. Acest procent este așteptat să crească la 54% anul acesta și la 66% anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
5g
ieftin