Doi chatboți, închiși în China deoarece nu sunt destul de patrioți și de atașați de partidul aflat la guvernare

Doi chatboți, închiși în China deoarece nu sunt destul de patrioți și de atașați de partidul aflat la guvernare
scris 9 aug 2017

Doi chatboți au fost închiși în China după ce s-a constat că aceștia nu sunt destul de patrioți și de atașați de Partidul Comunist.

Departamentul de cenzură al Guvernului chinez a decis închiderea a doi chatboți dezvoltați pentru una dintre aplicațiile de chat populare în China, Tencent QQ, ca urmare a screenshot-urilor publicate pe rețelele de socializare de către utilizatorii aplicației.

Imaginile respective arătau diverse discuții pe care utilizatorii le-au purtat cu chatboții. Spre exemplu, întrebat dacă iubește Partidul Comunist, un chatbot dezvoltat de compania chineză Turing Robot a răspuns, simplu, că NU.

Disney își va retrage producțiile de pe Netflix și va lansa propriul serviciu de streaming CITEȘTE ȘI Disney își va retrage producțiile de pe Netflix și va lansa propriul serviciu de streaming

Cel de-al doilea chatbot implicat se numește XiaoBing și este dezvoltat de Microsoft. Acesta a spus într-o discuție cu un utilizator că visul său este să ajungă în Statele Unite.

Ambii chatboții au fost scoși din funcțiune la comanda departamentului de cenzură al Guvernului chinez, care a justificat că cei doi nu sunt patrioți și nu știu să-și exprime dragostea pentru Partidul Comunist.

Chatboții sunt mini-aplicații instalate ca extensii la serviciile de chat și au rolul, la acest moment, de a purta conversații cu utilizatorii. Sunt folosiți, cu precădere, de companiile din domeniul HoReCa pentru a facilita comenzile utilizatorilor prin intermediul aplicațiilor de chat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
china
chat
microsoft