Doi chatboți, închiși în China deoarece nu sunt destul de patrioți și de atașați de partidul aflat la guvernare

Doi chatboți, închiși în China deoarece nu sunt destul de patrioți și de atașați de partidul aflat la guvernare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 aug 2017

Doi chatboți au fost închiși în China după ce s-a constat că aceștia nu sunt destul de patrioți și de atașați de Partidul Comunist.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul de cenzură al Guvernului chinez a decis închiderea a doi chatboți dezvoltați pentru una dintre aplicațiile de chat populare în China, Tencent QQ, ca urmare a screenshot-urilor publicate pe rețelele de socializare de către utilizatorii aplicației.

Imaginile respective arătau diverse discuții pe care utilizatorii le-au purtat cu chatboții. Spre exemplu, întrebat dacă iubește Partidul Comunist, un chatbot dezvoltat de compania chineză Turing Robot a răspuns, simplu, că NU.

Disney își va retrage producțiile de pe Netflix și va lansa propriul serviciu de streaming CITEȘTE ȘI Disney își va retrage producțiile de pe Netflix și va lansa propriul serviciu de streaming

Cel de-al doilea chatbot implicat se numește XiaoBing și este dezvoltat de Microsoft. Acesta a spus într-o discuție cu un utilizator că visul său este să ajungă în Statele Unite.

Ambii chatboții au fost scoși din funcțiune la comanda departamentului de cenzură al Guvernului chinez, care a justificat că cei doi nu sunt patrioți și nu știu să-și exprime dragostea pentru Partidul Comunist.

Chatboții sunt mini-aplicații instalate ca extensii la serviciile de chat și au rolul, la acest moment, de a purta conversații cu utilizatorii. Sunt folosiți, cu precădere, de companiile din domeniul HoReCa pentru a facilita comenzile utilizatorilor prin intermediul aplicațiilor de chat.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
chat
microsoft