Efectul concurenței pe piață: Coface a reușit în 6 luni să angajeze mai puțin de jumătate din specialiștii IT de care are nevoie pentru centrul din București

Efectul concurenței pe piață: Coface a reușit în 6 luni să angajeze mai puțin de jumătate din specialiștii IT de care are nevoie pentru centrul din București
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 5 oct 2017

Grupul Coface, expert în asigurarea de credit, a reușit să angajeze, în șase luni de la inaugurarea centrului IT din București, doar 30 de specialiști, mai puțin de jumătate din cele 80 de posturi scoase la concurs. Deși motivul care a îngreunat recrutarea, și anume concurența mare pentru specialiști IT, persistă, Coface intenționează în continuare să-și completeze echipa, noul termen pentru acest obiectiv fiind începutul anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primăvara acestui an, Coface anunța că va deschide un centru de dezvoltare IT în București, la începutul lunii aprilie, urmând să fie angajate 80 de persoane. Până astăzi, însă, nu a reușit să angajeze decât 30 de persoane.

"Pe o piață cu o concurență extrem de puternică, dintre cele 80 de posturi de specialiști IT scoase la concurs au fost ocupate 30, obiectivul ambițios fiind de a crește și de a completa echipa la începutul anului 2018. Pentru aceasta, Coface Technologies caută în continuare specialiști programatori în aplicațiile de bază pentru afaceri", spune compania.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Coface este prezent, în mod direct sau indirect, în 100 de țări, oferind clienților din aproximativ 200 de state acoperiri ale asigurărilor de credit.

Grupul furnizează pentru circa 50.000 de companii din întreaga lume soluții de protejare împotriva riscului financiar de neplată a clienților proprii, atât pe piața internă, cât și pentru export.

La nivel global, Coface a avut anul trecut 4.300 de angajați și o cifră de afaceri consolidată de 1.411 miliarde euro.

EXCLUSIV Tranzacție de 9 milioane dolari în IT, o firmă din Craiova cumpărată de o companie din Germania CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție de 9 milioane dolari în IT, o firmă din Craiova cumpărată de o companie din Germania

Coface notează ca, la șase luni de la inaugurarea centrului de dezvoltare IT din București, Coface Technolgies a format primele echipe funcționale și a demarat, de asemenea, primele proiecte de succes, cum ar fi automatizarea calculării unor comisoane, aplicații de gestionare a daunelor, folosite în entitățile Coface din Europa Centrală și de Nord.

Sectorul asigurărilor de credit comerciale autonome nu există în cazul tuturor activităților „de bază”, ceea ce determină Coface să dezvolte intern cele mai importante aplicații de bază pentru afaceri.

"Proiectul Coface Technologies este unul de succes și în plină expansiune, crește așa cum ne-am așteptat. În ciuda faptului că piața IT este concurențială, noi am atras talente în echipa noastră de specialiști. Una dintre marile noastre provocări este să găsim un număr semnificativ de programatori experți Java, specialiști înbaze de date. Suntem convinși că vom crește, iar în final vom avea o echipă completă extraordinară care va asigura business-ul întregului Grup Coface", a declarat Robert Lupoiu, head of development, Coface Technologies.

Bittnet Systems se extinde și recrutează ingineri IT și traineri CITEȘTE ȘI Bittnet Systems se extinde și recrutează ingineri IT și traineri

Toate posturile scoase la concurs se regăsesc pe pagina coface.ro, in secțiunea Coface Technologies. 

Centrul IT Coface Technologies se întinde pe o suprafață de 1.100 metri pătrați, în clădirea Globalworth Plaza (Nusco Tower) din zona Pipera. Deschiderea sediului a însemnat o investiție de aproximativ 500.000 euro, fără a lua în calcul cheltuielile cu angajații.

viewscnt
Afla mai multe despre
coface
specialisti it
coface technologies
angajari