Elon Musk a fost dat în judecată de foști acționari Twitter, pe motiv că miliardarul american nu a comunicat la timp faptul că a cumpărat o mulțime de acțiuni la rețeaua socială

Elon Musk a fost dat în judecată de foști acționari Twitter, pe motiv că miliardarul american nu a comunicat la timp faptul că a cumpărat o mulțime de acțiuni la rețeaua socială
scris 13 apr 2022

Un grup de foști acționari Twitter l-au dat în judecată pe Elon Musk pe motiv că a așteptat prea mult să facă public faptul că a cumpărat 9,2% din Twitter. Cel care îl cheamă în judecată spun că Musk a putut cumpăra multe acțiuni Twiter la prețuri foarte mici și cei care și-au vândut acțiunile în acele zile au obținut prețuri prea mici.

lângerea a fost depusă la un tribunal federal din Manhattan, Musk fiind acuzat că a făcut declarații false, care au indus în eroare și care au conținut și omisiuni, scrie Hotnews.ro.

Mark Zuckerberg are cele mai costisitoare cheltuieli cu securitatea dintre toți șefii companiilor de tehnologie CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg are cele mai costisitoare cheltuieli cu securitatea dintre toți șefii companiilor de tehnologie

Conform legii, Musk ar fi trebuit să comunice faptul că a cumpărat acțiuni în termen de zece zile, până pe 24 martie, dar Musk a făcut anunțul pe 4 aprilie și imediat cotația acțiunilor Twitter a crescut cu 27%. Musk a devenit cel mai important acționar individual la Twitter, iar cotația a crescut, mișcarea lui Musk fiind privită ca un vot de încredere pentru companie.

Acționarii care au depus plângerea spun că au existat câteva consecințe ale faptului că Musk nu a notificat achiziția: el a putut cumpăra acțiuni Twitter la prețuri mici, iar acționarii care au vândut acțiunile în acele zile le-au vândut la prețuri „scăzute în mod artificial” și deci au obținut sume mai mici.

Acționarii care au depus plângerea sunt cei care au ieșit din acționariatul Twitter între 24 martie și 1 aprilie. Ei spun că Musk avea termen legal de zece zile să anunțe autoritatea Securities and Exchange Commission că a depășit pragul de 5% acțiuni deținute la Twitter. Pragul a fost depășit pe 14 martie și Musk ar fi trebuit să notifice autoritatea până pe 24 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter