Autoritatea pentru concurență din Franța a efectuat controale la Orange

Autoritatea pentru concurență din Franța a efectuat controale la Orange
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2022

Sediul central al grupului francez de telefonie Orange a fost vizat în data de 10 martie de o percheziție de amploare efectuată de inspectorii de la Autoritatea pentru concurență din Franța, pe fondul suspiciunilor de abuz de poziție dominantă pe piața Internetului prin fibră optică, informează revista franceză Capital, preluată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă sediul central de la Issy-les-Moulineaux, perchezițiile au vizat și alte trei trei locații diferite le grupului Orange, care potrivit Capital controlează 40% din piața internetului prin fibră optică din Franța, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

Primul dosar vizează refacerea rețelei de telecomunicații din Saint-Barthelemy și Saint-Martin, care a fost devastată de ciclonul Irma în 2017. Operatorul Dauphin Telecom susține că Orange a fost privilegiat pentru că rețelele sale au fost repuse în funcțiune înaintea celor ale rivalilor.

Cel de al doilea dosar vizează suspiciunile de abuz de poziție dominantă pe piața Internetului prin fibră optică din Franța. Orange își închiriază rețeaua de Internet în bandă largă concurenților sau colectivităților locale însă, în trecut, unora dintre aceștia li s-a interzis accesul la infrastructura Orange sau li s-au cerut tarife mult prea mari pentru a putea lansa la rândul lor o ofertă interesantă.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Un purtător de cuvânt de la Orange a confirmat că au fost efectuate controale, fără a oferi detalii cu privire la amploarea lor. Purtătorul de cuvânt a adăugat însă că grupul a demarat o acțiune în justiție pentru a contesta controalele Autorității pentru concurență.

Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din lume, fiind prezent în 26 de țări, inclusiv în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
franța