Elon Musk a pierdut încercarea de a modifica sau de a pune capăt acordului său cu autoritatea de reglementare financiară din SUA privind tweeturile sale

Elon Musk a pierdut încercarea de a modifica sau de a pune capăt acordului său cu autoritatea de reglementare financiară din SUA privind tweeturile sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2023

O curte federală de apel din Statele Unite a respins oferta lui Elon Musk de a modifica sau de a pune capăt acordului său de fraudă cu valori mobiliare convenit în 2018 cu Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC), care prevede ca un avocat al Tesla să aprobe unele dintre tweeturile lui, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea de Apel pentru 2-lea Circuit al SUA din Manhattan a respins afirmația lui Musk conform căreia SEC a exploatat decretul său de consimțământ pentru a conduce investigații cu rea-credință, hărțuitoare, care i-au încălcat dreptul la libertatea de exprimare conform Primului Amendament, conform Constituției SUA, scrie News.ro.

Tranzacție - Grupul Autonom intră într-o nouă companie din asigurări CITEȘTE ȘI Tranzacție - Grupul Autonom intră într-o nouă companie din asigurări

Decretul lui Musk a soluționat un proces SEC prin care era acuzat că a fraudat investitorii printr-un tweet din 7 august 2018, conform căruia el avea ”finanțare garantată” pentru a-și retrage de la gursă compania producătoare de mașini electrice.

Musk și Tesla au plătit fiecare câte 20 de milioane de dolari, sub formă deamenzi civile, iar Musk a renunțat la rolul său de președinte.

În recurs, avocații lui Musk au numit obligativitatea de pre-aprobare a tweeturilor ca fiind ”un mijloc impus de guvern”, ceea ce a echivalat cu o restricționate ilegală a dreptului la exprimare.

Dar completul format din trei judecători al curții de apel a spus că SEC a deschis doar două anchete ulterioare cu privire la tweeturile lui Musk, iar aceste tweeturi ”au încălcat în mod plauzibil” termenii decretului.

Completul a spus că ”investigațiile limitate și adecvate ale SEC în acest caz nu au făcut ca respectarea decretului de consimțământ să fie ”substanțial mai oneroasă”” pentru Musk, așa cum a susținut el.

De asemenea, a mai spus că Musk a ales să permită screeningul tweeturilor sale și nu are dreptul să revizuiască problema ”pentru că acum s-a răzgândit”.

Alex Spiro, un avocat al lui Musk, a declarat într-un e-mail: ”Vom căuta o revizuire suplimentară și vom continua să atragem atenția asupra chestiunii importante a constrângerii guvernamentale asupra discursului”.

SEC a refuzat să comenteze.

VIDEO PROFIT LIVE Florentin Bota, co-fondator tabook, aplicație care se vrea cea mai mare bibliotecă online din lume: Targetul este la 100 milioane utilizatori și un miliard de cărți. Suntem în discuții pentru 2 milioane euro CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Florentin Bota, co-fondator tabook, aplicație care se vrea cea mai mare bibliotecă online din lume: Targetul este la 100 milioane utilizatori și un miliard de cărți. Suntem în discuții pentru 2 milioane euro

Decizia de luni a menținut o hotărâre din aprilie 2022 a judecătorului de district american Lewis Liman din Manhattan.

Liman a numit argumentele lui Musk ”o plângere” față de cerințele pe care nu mai dorește să le respecte acum, când Tesla ”a devenit, după părerea lui, aproape invincibilă”.

Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari ,în octombrie, și conduce producătorul de rachete și nave spațiale SpaceX.

El este a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit revistei Forbes.

În februarie, un juriu din San Francisco a considerat că Musk nu este responsabil pentru pierderile investitorilor din cauza tweetului său ”că are finanțarea garantată”.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
sua
tweet