Elon Musk atacă Apple, după ce producătorul iPhone-ului și-a redus foarte mult cheltuielile cu reclame pe Twitter

Elon Musk atacă Apple, după ce producătorul iPhone-ului și-a redus foarte mult cheltuielile cu reclame pe Twitter
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 nov 2022

Nemulțumită cu modul în care conținutul este moderat sub conducerea lui Elon Musk, Apple și-a redus drastic cheltuielile cu reclame cumpărate pe Twitter. La rândul lui, Elon Musk face mai multe acuzații care vizează Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elon Musk se plânge că Apple a amenințat că va bloca Twitter, care, în acest caz, nu ar mai putea fi livrată prin App Store. Noul proprietar al platformei sociale spune că Apple nu spune ce problemă are cu Twitter.

De asemenea, Elon Musk se alătură celor care se plâng de comisionul de 15%/30% oprit de Apple. Musk mai spune că Apple a cenzurat mulți dezvoltatori.

ULTIMA ORĂ Datele a milioane de utilizatori Twitter, publicate pe un forum de hacking. Veștile proaste pentru Twitter nu se opresc aici CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Datele a milioane de utilizatori Twitter, publicate pe un forum de hacking. Veștile proaste pentru Twitter nu se opresc aici

Toate aceste acuzații vin în contextul în care, cum chiar Musk spune, Apple „aproape că a oprit toate reclamele” de pe Twitter. Acesta pare a fi adevăratul motiv pentru care Elon Musk a luat acum Apple în vizor.

Conform datelor obținute de Washington Post, Apple a fost cel mai important client pentru publicitatea vândută de Twitter în primul trimestru al anului. Cu 48 de milioane de dolari cheltuiți cu publicitatea pe Twitter, Apple a asigurat 4% din veniturile Twitter în primul trimestru al acestui an.

În ceea ce privește o eventuală blocare a Twitter, foști angajați ai companiei spun că și în trecut s-a întâmplat frecvent ca fie Apple, fie Google să ceară moderarea conținutului când au considerat că acesta încalcă regulile propriilor ecosisteme.

Este vorba aici de postări care încurajează la ură, extremism și filmări ale unor incidente sângeroase, precum atacul de la moscheea Christchurch din Noua Zeelandă din 2019.

Recent, unul din vicepreședinții Apple, Phil Schiller, și-a dezactivat contul de Twitter, în ceea ce a fost considerată de mulți o formă de protest față de felul în care conținutul (nu) este moderat sub conducerea lui Elon Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
apple
twitter