Elon Musk: X va intenta un proces ”termonuclear”

Elon Musk: X va intenta un proces ”termonuclear”
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2023

X Corp, cunoscută anterior sub numele de Twitter, va intenta un proces împotriva grupului liberal de supraveghere Media Matters for America și a celor care au atacat platforma de socializare X, a declarat Musk, la scurt timp după ce mari companii americane și-au întrerupt reclamele pe site, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

”Instanța secundară se deschide luni, X Corp va depune un proces termonuclear împotriva Media Matters și a tuturor celor care s-au coalizat în acest atac fraudulos asupra companiei noastre”, spune Musk, fără a numi alte părți, arată news.ro.

ULTIMA ORĂ Cutremur la vârful OpenAI. CEO-ul, fondator al companiei, a fost demis CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cutremur la vârful OpenAI. CEO-ul, fondator al companiei, a fost demis

Media Matters for America a declarat la începutul acestei săptămâni că a descoperit că reclamele corporative ale IBM, Apple, Oracle și Xfinity de la Comcast sunt plasate alături de conținut antisemit.

IBM a declarat joi că a suspendat imediat toate reclamele pe platforma X, deținută de Musk, după ce grupul de supraveghere a constatat că anunțurile sale sunt plasate lângă conținut care îi promovează pe Adolf Hitler și Partidul Nazist.

Disney, Warner Bros Discovery și Comcast, Lions Gate Entertainment și Paramount Global au declarat vineri că își întrerup reclamele pe X. Axios a scris că Apple va face același lucru.

Musk a susținut miercuri o postare antisemită pe X, care susținea în mod fals că membrii comunității evreiești încurajează ura împotriva oamenilor albi.

FORT, noua companie de cybersecurity a Bittnet Group, vine la bursă CITEȘTE ȘI FORT, noua companie de cybersecurity a Bittnet Group, vine la bursă

”Săptămâna aceasta Media Matters for America a postat un text care a denaturat complet experiența reală pe X, într-o altă încercare de a submina libertatea de exprimare și de a induce în eroare agenții de publicitate”, se arată într-un comunicat postat de Musk.

El a mai spus că ”Media Matters a creat un cont alternativ și a organizat postările și reclamele care apar pe cronologia contului, pentru a dezinforma agenții de publicitate despre plasarea postărilor lor.”

Media Matters nu a răspuns imediat unei solicitări trimise prin e-mail prin care se solicitau comentarii în afara programului de lucru.

Mulți agenți de publicitate au părăsit platforma de când Muska cumpărat-o, în octombrie 2022, și a redus moderarea conținutului, ceea ce a dus la o creștere bruscă a discursurilor instigatoare la ură pe X, potrivit grupurilor pentru drepturile civile.

BCR va lansa prima companie de investiții cu capital de risc dezvoltată de o bancă românească pentru finanțarea startup-urilor din tehnologie CITEȘTE ȘI BCR va lansa prima companie de investiții cu capital de risc dezvoltată de o bancă românească pentru finanțarea startup-urilor din tehnologie

Casa Albă a condamnat vineri susținerea lui Elon Musk a ceea ce a numit o teorie a conspirației antisemită ”hidioasă” de pe X. L-a acuzat de ”promovarea detestabilă a urii antisemite și rasiste” care ”este contrarăvalorilor noastre fundamentale ca americani. Este inacceptabil să repeți minciuna hidoasă... la o lună după cea mai mortală zi pentru poporul evreu de la Holocaust”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, referindu-se la atacul din 7 octombrie al grupării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
proces