Eric Schmidt renunță la funcția de director executiv al Alphabet

Eric Schmidt renunță la funcția de director executiv al Alphabet
scris 22 dec 2017

Șeful Google timp de 10 ani, Eric Schmidt a anunțat că se retrage din board-ul Alphabet, unde ocupa funcția de director executiv.

Eric Schmidt a declarat că vrea să se ocupe mai mult de proiecte științifice și filantropice, iar poziția foarte bună a tuturor companiilor de sub umbrela Alphabet face ca tranziția să nu ridice probleme gigantului american.

Schmidt a fost CEO-ul Google timp de 10 ani, între 2001 și 2011. În 2004, trioul Eric Schmidt, Larry Page și Sergey Brin și-au luat angajamentul de lucra împreună timp de 20 de ani.

Vodafone România aduce un manager din Londra pentru a prelua funcția de Consumer Business Unit Director CITEȘTE ȘI Vodafone România aduce un manager din Londra pentru a prelua funcția de Consumer Business Unit Director

În 2015, când Google a fost restructurat și a luat naștere Alphabet, CEO-ul noii entități a devenit Larry Page, iar la conducerea Google a fost promovat Sundar Pichai.

După 17 în cadrul Google și mai apoi Alphabet, Eric Schmidt își va continua munca în cadrul companiei în funcție de technical advisor – consilier pentru știință și tehnologie – dar va rămâne în consiliu.

Un nou director ar putea fi anunțat la următoarea ședință a consiliului, ce va avea loc luna următoare. Este posibil ca următorul director să nu primească și rol executiv.

Născut în 1955, Eric Emerson Schmidt se clasează pe locul 119 în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume din 2017, cu o avere estimată la 11,1 miliarde de dolari. Împreună cu soția sa, acesta pus bazele organizației filantropice Schmidt Family Foundation în 2006.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
eric schmidt
alphabet
google