Samsung vrea să recupereze 157 de tone de metale rare de la Galaxy Note 7

Samsung vrea să recupereze 157 de tone de metale rare de la Galaxy Note 7
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iul 2017

Compania coreeană Samsung, care a anunțat încă de anul trecut că vrea să recupereze mare parte din materialele folosite pentru construirea smartphone-ului Note 7, a detaliat posibilele rezultate ale acestui proces.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Samsung se așteaptă ca în urma procesului pus la punct în ultimele luni să recupereze aproximativ 157 de tone de metale rare care au fost folosite la construcția diverselor componente ale lui Note 7.

Vor fi recuperate componente precum ecranele OLED, camerele foto, memoria și altele. Acestea vor fi fie folosite pentru repararea altor telefoane, fie vor fi reciclate pentru recuperarea materialelor.

În cel de-al doilea caz, reciclarea, Samsung va reuși să recupereze materiale precum aur, cupru și cobalt. În total, aceste metale rare vor însuma 157 de tone de la modelele Note 7 retrase de pe piață.

Netflix în trimestrul al doilea: venituri de 2,785 de miliarde de dolari și 5,2 milioane de abonați noi CITEȘTE ȘI Netflix în trimestrul al doilea: venituri de 2,785 de miliarde de dolari și 5,2 milioane de abonați noi

Sistemul de recuperare și reciclare a componentelor este un câștig atât pentru Samsung, care reușește astfel să recupereze din pierderi, cât și pentru mediu, prin recuperarea unei cantități mari de metale rare obținute prin minerit.

Eșecul cu Note 7, smartphone care a fost retras de pe piață în toamna anului trecut din cauza problemelor repetate cu bateria, a forțat producătorul coreean să pună la punct o tehnică nouă de reciclare, de pe urma căreia va beneficia și pe viitor.

Și rivalul Apple face pași în aceasta direcție. Compania condusă de Tim Cook a anunțat că plănuiește să folosească numai materiale reciclate în produsele proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
reciclare
note 7
apple