Samsung vrea să recupereze 157 de tone de metale rare de la Galaxy Note 7

Samsung vrea să recupereze 157 de tone de metale rare de la Galaxy Note 7
scris 18 iul 2017

Compania coreeană Samsung, care a anunțat încă de anul trecut că vrea să recupereze mare parte din materialele folosite pentru construirea smartphone-ului Note 7, a detaliat posibilele rezultate ale acestui proces.

Astfel, Samsung se așteaptă ca în urma procesului pus la punct în ultimele luni să recupereze aproximativ 157 de tone de metale rare care au fost folosite la construcția diverselor componente ale lui Note 7.

Vor fi recuperate componente precum ecranele OLED, camerele foto, memoria și altele. Acestea vor fi fie folosite pentru repararea altor telefoane, fie vor fi reciclate pentru recuperarea materialelor.

În cel de-al doilea caz, reciclarea, Samsung va reuși să recupereze materiale precum aur, cupru și cobalt. În total, aceste metale rare vor însuma 157 de tone de la modelele Note 7 retrase de pe piață.

Netflix în trimestrul al doilea: venituri de 2,785 de miliarde de dolari și 5,2 milioane de abonați noi CITEȘTE ȘI Netflix în trimestrul al doilea: venituri de 2,785 de miliarde de dolari și 5,2 milioane de abonați noi

Sistemul de recuperare și reciclare a componentelor este un câștig atât pentru Samsung, care reușește astfel să recupereze din pierderi, cât și pentru mediu, prin recuperarea unei cantități mari de metale rare obținute prin minerit.

Eșecul cu Note 7, smartphone care a fost retras de pe piață în toamna anului trecut din cauza problemelor repetate cu bateria, a forțat producătorul coreean să pună la punct o tehnică nouă de reciclare, de pe urma căreia va beneficia și pe viitor.

Și rivalul Apple face pași în aceasta direcție. Compania condusă de Tim Cook a anunțat că plănuiește să folosească numai materiale reciclate în produsele proprii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung
reciclare
note 7
apple