Ericsson anticipează rezultatele cu mult sub estimările analiștilor în trimestrul trei; acțiunile scad cu 15%

Ericsson anticipează rezultatele cu mult sub estimările analiștilor în trimestrul trei; acțiunile scad cu 15%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2016

Ericsson a publicat miercuri estimări cu mult sub așteptările analiștilor pentru trimestrul al treilea, pe fondul cererii în declin pe piața echipamentelor wireless, provocând un declin de 15% al acțiunilor companiei suedeze, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile au scăzut cu 14%, la 51,1 miliarde de coroane suedeze (5,8 miliarde dolari) în trimestrul al treilea, iar marja brută, indicator care exclude din vânzări costurile de producție, s-a redus de la 34% la 28%, potrivit unui anunț neplanificat al companiei, scrie News.ro.

Analiștii anticipau vânzări de 54,2 miliarde de coroane și o marjă brută de circa 33%.

”Rezultatele noastre sunt semnificativ mai slabe decât ne-am așteptat, mai ales la sfârșitul trimestrului, diferite față de ce am anticipat inițial pentru evoluția pieței”, afirmă într-un comunicat directorul general al Ericsson, Jan Frykhammar.

Declinul veniturilor scoate în evidență problemele cărora trebuie să le facă față compania suedeză în contextul concurenței mari și a scăderii cererii din partea operatorilor de telecomunicații.

Ericsson a schimbat directorul general în luna iulie, iar săptămâna trecută a anunțat un plan de desființare a 3.000 de locuri de muncă în Suedia, reprezentând o cincime din forța de muncă a companiei în țara sa de origine.

VIDEO Galaxy Note 7, filmat pentru prima dată în SUA în timp ce scoate fum CITEȘTE ȘI VIDEO Galaxy Note 7, filmat pentru prima dată în SUA în timp ce scoate fum

Profitul operațional a scăzut la 300 de milioane de coroane suedeze, de la 5.1 miliarde de coroane în urmă cu un an.

Ericsson vrea să obțină economii de 9 miliarde de coroane pe an până în 2017, iar analiștii anticipează că producătorul de echipamente de rețele va fi nevoit să anunțe noi restructurări ale forței de muncă pentru a îndeplini obiectivul.

Potrivit Ericsson, declinul vânzărilor este provocat de piețe cu economii slabe, precum Brazilia, Rusia și Orientul Mijlociu.

În Europa, vânzările au scăzut după ce operatorii au finalizat în 2015 proiecte de rețele.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson