Ericsson va pregăti rețeaua Digi Mobil pentru trecerea la 5G

Ericsson va pregăti rețeaua Digi Mobil pentru trecerea la 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2017

Compania de tehnologie Ericsson a anunțat că a fost aleasă de către grupul RCS & RDS pentru a pregăti rețeaua sa mobilă în vederea trecerii la tehnologia 5G.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Un raport realizat recent de Ericsson arată că, în România, digitalizarea industriilor va genera un venit potențial pentru jucătorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari până în 2026. Dintre aceștia, 3,2 miliarde dolari vor reprezenta venituri generate de tehnologia 5G, scrie News.ro.

”Ericsson va înlocui echipamentele deja existente în rețeaua Digi ale altor vendori, cu cele mai noi echipamente radio din portofoliul său, echipamente ce pot susține tehnologiile NarrowBand-IoT (NB-IoT) și 5G”, se arată în comunicat.

STUDIU Milenialii sunt mai puțin prosperi decât generația părinților, în ciuda aptitudinilor mai numeroase CITEȘTE ȘI STUDIU Milenialii sunt mai puțin prosperi decât generația părinților, în ciuda aptitudinilor mai numeroase

Proiectul se axează pe modernizarea rețelei din București și alte orașe mari și marchează prima colaborare din România a celor două companii. Acordul prevede și implementarea de puncte de acces bazate pe Sistemul Radio Ericsson (ERS), ce pot susține servicii 3G și 4G, pregătind, în același timp, rețeaua pentru 5G.

”Noua soluție va susține servicii de tip Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT), dându-i RCS & RDS posibilitatea să lanseze rapid soluții B2B inovatoare și să identifice și valorifice noi surse de venit”, se arată în comunicat.

Operatorii au nevoie acum de soluții pe care să le implementeze pentru a se pregăti pentru 5G, a spus Arun Bansal, Senior Vice President, Head of Europe and Latin America în cadrul Ericsson.

”Făcând primii pași către construcția unei rețele care să fie pregătită pentru o evoluție viitoare, RCS&RDS va putea valorifica tehnologiile 5G și IoT încă de pe acum. Acest parteneriat reprezintă un prim pas extraordinar pentru România în direcția 5G și IoT, ducând experiența de utilizare a serviciilor de broadband mobil la un alt nivel. În același timp, soluțiile noastre, recunoscute în industrie, îi vor permite RCS&RDS să exploreze noi potențiale surse de venit și să se dezvolte pe măsură ce evoluează către 5G”, a declarat Bansal.

În 12 iunie, Telekom România și Ericsson au organizat prima demonstrație live a tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est. Tehnologia 5G ar putea fi de zeci de ori mai rapidă decât 4G, în timpul testelor fiind atinse viteze de până la 24 Gbps.

În România, principalii competitori ai Digi Mobil sunt Orange, Vodafone și Telekom.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
digi mobil
ericsson