EY încheie o alianță globală cu UiPath

EY încheie o alianță globală cu UiPath
scris 18 sep 2020

Firma britanică de consultanță și audit Ernst & Young (EY), printre cei mai mari furnizori de servicii profesionale din lume, a încheiat o alianță cu UiPath, “unicornul” fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, cu scopul de a susține creșterea gradului de adoptare a tehnologiei de automatizare în cadrul organizațiilor.

Alianța a fost încheiată cu firmele membre ale EY din SUA, România și India, avându-se în vedere extinderea ulterioară a parteneriatului la nivel global.

Platforma de hiperautomatizare a UiPath și metodologia de implementare dezvoltată de EY, care cuprinde soluții standard pentru diverse industrii sau arii de business, pot ajuta companiile să deruleze cu succes o implementare la scara mare. Mai mult, prin această alianță a partenerilor de business și tehnologie, companiile pot avansa în transformarea proceselor la nivel global, arată EY într-un comunicat.

Cea mai ieftină versiune de PlayStation 5 va costa 400 de euro CITEȘTE ȘI Cea mai ieftină versiune de PlayStation 5 va costa 400 de euro

Alianța globală cu UiPath reprezintă cea mai importantă etapă a parteneriatului dintre cele două companii, început din 2016 cu subsidiara EY România.

“Automatizarea este un element esențial în încurajarea transformării digitale și în menținerea relevanței într-un mediu tot mai competitiv. Având în vedere că suntem unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de implementare UiPath și cel mai mare client UiPath, prin utilizarea platformei UiPath pe plan intern, avem convingerea că ne aliem cu un lider reputat și de încredere în domeniul RPA. În toate sectoarele economice, companiile pot valorifica colaborarea dintre EY și UiPath pentru a-și implementa programele de automatizare la nivelul adecvat și pentru a beneficia de reducerea costurilor operaționale, de o mai bună eficacitate a proceselor și de un grad mai mare de loialitate din partea clienților și angajaților”, spune Jeff Aldridge, lider al soluțiilor de automatizare inteligentă în cadrul EY America.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile repetitive care îi solicită inutil.

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

În vară, UiPath a atras o nouă investiție, de 225 milioane de dolari, obținând o evaluare de 10,2 miliarde de dolari.

Prezentă în România din anul 1992, EY este lider pe piața locală a serviciilor profesionale. Compania are peste 800 de angajați și birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău.

viewscnt
Afla mai multe despre
ernst & young
ey
uipath
alianta globala
parteneriat
automatizare
rpa
ey romania