Fabricarea Samsung Galaxy S8, mult mai costisitoare pentru companie decât modelele anterioare de smartphone

Fabricarea Samsung Galaxy S8, mult mai costisitoare pentru companie decât modelele anterioare de smartphone
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 apr 2017

Fabricarea noului Samsung Galaxy S8 este semnificativ mai costisitoare pentru companie decât cea a modelelor anterioare, dar și față de vârfurile de gamă ale principalilor rivali ai producătorului sud-coreean. Astfel, spre exemplu, costul fabricării noului Galaxy S8 depășește îl cu aproape 37% pe cel al iPhone 7, potrivit unei estimări realizate de compania britanică de cercetare și analiză IHS Markit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul noului vârf de gamă de la Samsung pornește de la 720 de dolari.

IHS Markit analizează, periodic, prețurile diferitelor componente ale smartphone-urile, estimând costurile imediate de producție (în care nu sunt incluse diferite costuri indirecte ca cele de cercetare-dezvoltare sau marketing).

Galaxy S8 este echipat, printre altele, cu un procesor  Snapdragon 835 și un ecran care acoperă 83% din suprafața telefonului, numit Infinity Display.

Lansat în această primăvară, noul vârf de gamă Samsung este deosebit de important pentru producătorul sud-coreean, fiind primul flagship lansat de companie după retragerea de pe piață, în toamna anului trecut, a modelului Note 7, din cauza riscului de explozie.

Fabricarea Samsung Galaxy S8, mult mai costisitoare pentru companie decât modelele anterioare de smartphone

Potrivit directorului diviziei de dispozitive mobile a Samsung, Koh Dong-jin, Galaxy S8 va fi cel mai sigur smartphone Galaxy de până acum, datorită măsurilor adoptate pentru a se evita defectarea bateriilor care a provocat aprinderea spontană a unor telefoane Note 7.

Samsung speră că S8 va ajuta compania să recupereze din cota de piață în China, unde producătorul sud-coreean a ieșit din topul celor mai mari cinci furnizori de smartphone-uri din cauza concurenței mari din partea unor producători locali precum Huawei Technologies.

În Europa, Galaxy S8 av fi disponibil în magazine începând cu 28 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s8
iphone
note 7
smartphone
cost
telefon
markit
statista
grafic