Facebook a amânat lansarea aplicației sale de întâlniri în Europa

Facebook a amânat lansarea aplicației sale de întâlniri în Europa
scris 13 feb 2020

Facebook a amânat lansarea în Europa a aplicației sale de întâlniri, după ce o autoritate irlandeză a făcut luni o inspecție la birourile rețelei sociale din Dublin, a anunțat joi un purtător de cuvânt al gigantului american, citat de AFP.

"Vrem să ne asigurăm că produsul este gata pentru piața europeană", a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook.

Grupul american vrea să se asigure că noua sa aplicație nu va pune probleme privind folosirea datelor personale, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Un român depistat cu coronavirus CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Un român depistat cu coronavirus

Într-un comunicat transmis miercuri seară, Comisia de protejare a datelor (DPC) irlandeză a explicat că a făcut o inspecție la birourile Facebook din Dublin luni și a ridicat documente.               

Un purtător de cuvânt al DPC a indicat pentru AFP că a fost prima inspecție de acest tip la o mare organizație din industria tehnologiei după impunerea în mai 2018, în UE, a Regulamentului european privind protecția datelor (RGPD).

Sediul european al Facebook este în Irlanda, așa că autorității irlandeze îi revine sarcina de a respecta RGPD în numele Uniunii Europene. 

DPC a explicat că a fost contactată de Facebook în legătură cu proiectul aplicației de întâlniri online pentru prima dată luni, 3 februarie.

"Am fost îngrijorați de faptul că era pentru prima dată când Facebook ne vorbea despre acest lucru, mai ales că voiau să lanseze (...) pe 13 februarie", chiar înainte de sărbătoarea Sfântul Valentin, a subliniat RGPD.

Rețeaua socială a lansat deja în mod progresiv această aplicație de întâlniri pe continentul american și în Asia de Sud-Est în 2019.               

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
aplicației de întâlniri