Facebook a dezactivat mai multe sute de pagini care făceau propagandă pentru Iran

Facebook a dezactivat mai multe sute de pagini care făceau propagandă pentru Iran
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 feb 2019

Facebook a anunțat că a eliminat peste 750 de pagini, grupuri și conturi din rețelele sale sociale care repostau materiale de propagandă ale presei de stat din Iran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

783 de pagini au fost șterse de Facebook pentru răspândirea propagandei create de instituții jurnaliste sponsorizate de statul Iranian. Acestea făceau partea dintr-o rețea de răspândire a știrilor false care vizau Orientul Mijlociu și Asia de Sud.

Conținutul era localizat pentru țări printre care Afghanistan, Albania, Algeria, Egipt, Franța, Germania, India, Indonezia, Iran, Irak, Israel, Libia, Mexic, Maroc, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită, Serbia, Africa de Sud, Spania, Sudan, Siria, Tunisia, Yemen și Statele Unite.

Conform celor de la Facebook, unele din paginile vizate activau încă din 2010.

Cu probleme în SUA și Europa, producătorul chinez Huawei deschide primul Experience Shop în România CITEȘTE ȘI Cu probleme în SUA și Europa, producătorul chinez Huawei deschide primul Experience Shop în România

Printre entitățile eliminate se numără 356 de conturi, 262 de pagini și 3 grupuri de Facebook. Acestora li se adaugă 162 de conturi de Instagram.

Cel puțin una dintre paginile șterse avea aproximativ 2 milioane de urmăritori, iar unul din grupuri număra aproximativ 1.600 de membrii. De asemenea, unul din conturile de Instagram avea peste 254.000 de urmăritori.

Pentru promovarea conținutului folosit de toate aceste entități pentru răspândirea propagandei, au fost cheltuiți pe reclame mai puțin 30.000 de dolari.

Dintre produsele Facebook importante, singurul pe care nu au fost găsite urme ale acestei rețele este WhatsApp.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
propaganda
iran
fake news