Facebook a dezvăluit pentru prima oară prevalența bullyingului și hărțuirii pe platforma sa

Facebook a dezvăluit pentru prima oară prevalența bullyingului și hărțuirii pe platforma sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2021

Facebook a dezvăluit pentru prima oară prevalența bullyingului și hărțuirii pe platforma sa, acest tip de conținut fiind văzut de 14-15 ori la fiecare 10.000 de vizualizări, în trimestrul al treilea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe instagram, această prevalență a fost de 5-6 ori la 10.000 de vizualizări a conținutului, a mai arătat compania în raportul trimestrial referitor la moderarea conținutului, scrie News.ro

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Gigantul rețelelor de socializare, urmărit de mult timp cu privire la gestionarea abuzurilor din serviciile sale, a ajuns recent în centrul atenției după ce fosta angajată, transformată în informatoare, Frances Haugen a divulgat documente interne care includ cercetări și discuții despre efectele Instagram asupra sănătății mintale a adolescenților și dacă Platformele Facebook provoacă diviziuni.

Haugen a spus că documentele arată că Facebook a ales profitul în detrimentul siguranței utilizatorilor.

Facebook a contestat această caracterizare, spunând că documentele sunt folosite pentru a crea ”o imagine falsă”.

Documentele, care au fost publicate pentru prima dată de Wall Street Journal, au stimulat solicitările pentru ca Facebook să fie mai transparentă și au ridicat semne de întrebare dacă valorile precum prevalența oferă o imagine completă a modului în care compania gestionează abuzurile.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Facebook a spus că datele sale referitoare la bullying și hărțuire au surprins doar cazuri în care compania nu a avut nevoie de informații suplimentare, cum ar fi un raport de la un utilizator, pentru a decide dacă conținutul îi încalcă regulile.

Din cele 9,2 milioane de conținuturi pe care compania le-a eliminat de pe Facebook pentru încălcarea regulilor sale de bullying și hărțuire, 59,4% au fost găsite în mod proactiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
hartuire