Facebook a dezvoltat un AI care depistează și repară bug-urile software

Facebook a dezvoltat un AI care depistează și repară bug-urile software
scris 17 sep 2018

Inginerii Facebook au prezentat într-o conferință dedicată dezvoltatorilor o soluție de automatizare a reparării codului software pe bază unui algoritm de inteligență artificială.

Noua soluție a celor de la Facebook se numește SapFix și folosește inteligența artificială pentru a scana codul și a identifica automat bug-urile.

Mai mult, AI-ul testează diferite patch-uri pentru repararea bug-urilor descoperite și sugerează inginerilor cele mai bune variante pentru implementare.

SapFix folosește o bază de date cu template-uri create de ingineri de-a lungul timpului, pe baza cărora sugerează cele mai potrivite patch-uri pentru rezolvarea problemelor.

Spotify crește limita numărului de melodii pe care utilizatorii săi le pot descărca CITEȘTE ȘI Spotify crește limita numărului de melodii pe care utilizatorii săi le pot descărca

Atunci când soluțiile memorate cu ajutorul template-urilor nu se potrivesc sau nu sunt suficiente, AI-ul începe să testeze soluții potențiale până este identificată cea mai bună variantă.

SapFix a fost deja implementat pe sistemele Facebook, unde procesează codul masiv care stă la baza produselor gigantului american.

Noua soluție software ar putea ajuta Facebook să optimizeze mai rapid și cu mai puține resurse codul software de la baza produselor sale, pentru ca managerii companiei să se poată concentra pa chestiuni mai importante.

Reprezentanții Facebook spun că, eventual, compania va oferi noul instrument software întregii comunități de dezvoltatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
bug
software
ai