Facebook a eliminat 3,2 miliarde de conturi false

Facebook a eliminat 3,2 miliarde de conturi false
scris 14 nov 2019

Facebook a eliminat 3,2 miliarde de conturi false și milioane de postări legate de abuzuri împotriva copiilor și sinucideri, în perioada aprilie-septembrie, potrivit celui mai recent raport al companiei referitor la moderarea platformei de socializare, publicat miercuri, transmite Reuters.

Numărul de conturi false eliminate este de peste două ori mai mare față de cele 1,55 de miliarde de conturi blocate în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit raportului, scrie News.ro.

Cea mai mare platformă de socializare din lume a dezvăluit pentru prima oară câte postări a eliminat de pe aplicația de fotografii Instagram, care a fost identificată de către cercetătorii în domeniul dezinformării ca fiind subiectul unei îngrijorări tot mai mari din cauza știrilor false.

Nike nu își va mai comercializa produsele pe platforma Amazon CITEȘTE ȘI Nike nu își va mai comercializa produsele pe platforma Amazon

Depistarea proactivă a conținutului neconform a fost mai scăzută pe Instagram la toate categoriile, comparativ cu Facebook, unde compania a implementat inițial multe dintre instrumentele sale de depistare a neconformităților, a arătat compania în raport.

De exemplu, compania a afirmat că a depistat proactiv pe Facebook conținut afiliat organizațiilor teroriste în 98,5% din cazuri și în 92,2% din cazuri pe Instagram.

În trimestrul al treilea, compania a eliminat peste 11,6 milioane de postări pe Facebook care conțineau nuditate și exploaterea copiilor și 754.000 pe Instagram.

Pentru prima oară, Facebook a inclus în raport acțiunile întreprinse legate de conținutul care implica violență împotriva propriei persoane, eliminând circa 2,5 milioane de postări care arătau sau încurajau sinuciderea sau rănirea propriei persoane.

Facebook a eliminat totodată aproximativ 4,4 milioane de postări care implicau vânzări de droguri, în trimestrul al treilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
conturi false