Huawei va plăti bonusuri cumulate de 286 de milioane de dolari angajaților care ajută la evitarea restricțiilor americane

Huawei va plăti bonusuri cumulate de 286 de milioane de dolari angajaților care ajută la evitarea restricțiilor americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2019

Huawei Technologies va plăti angajaților bonusuri cumulate de 2 miliarde de yuani (286 de miliarde de dolari), în numerar, angajaților care ajută la evitarea restricțiilor comerciale americane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicații din luna a anunțat că încearcă să găsească alternative la componentele americane, după ce Washingtonul i-a interzis în luna mai să facă afaceri cu companii din Statele Unite, afectându-i capacitatea de a se aproviziona cu componente esențiale, scrie News.ro.

Banii sunt un semn de recunoaștere a muncii, în fața presiunii Statelor Unite, a anunțat departamentul pentru resurse umane al Huawei, într-o notă adresată angajaților, obținută de Reuters. De asemenea, Huawei va dubla salariile în această lună pentru aproape toți cei 190.000 de angajați, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Google se implică într-un proiect secret de colectare a datelor personale legate de sănătate a milioane de americani CITEȘTE ȘI Google se implică într-un proiect secret de colectare a datelor personale legate de sănătate a milioane de americani

Primele vor merge probabil la echipele de cercetare și dezvoltare și la cei care lucrează la transferarea lanțurilor de aprovizionare ale companiei din Statele Unite, a arătat purtătorul de cuvânt.

Mulți oficiali ai guvernului american consideră că echipamentele Huawei, în special cele pentru rețelele 5G, reprezintă un risc de securitate, din cauza legăturilor apropiate ale companiei cu guvernul chinez. Huawei neagă că guvernul chinez are un rol în operațiunile sale.

Deși a obținut amânări pentru cea mai mare parte a interdicțiilor din SUA, Huawei a lucrat la găsirea unor alternative, după ce a văzut impactul puternic avut de sancțiuni asupra unei companii chineze de telecomunicații mai mici, ZTE, la începutul anului 2017.

Huawei este și al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, iar o creștere a livrărilor de dispozitive a contribuit la creșterea cu 27% a veniturilor din tremestrul al treilea

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei technologies