Facebook a lansat în Italia un serviciu de verificare a corectitudinii informațiilor legate de coronavirus pe patforma WhatsApp

Facebook a lansat în Italia un serviciu de verificare a corectitudinii informațiilor legate de coronavirus pe patforma WhatsApp
scris 3 apr 2020

Facebook a lansat joi, în Italia, un serviciu de verificare a corectitudinii informațiilor legate de coronavirus pe patforma WhatsApp, transmite Reuters.

Într-o nouă încercare de combatere a conținutului manipulat, Facebook a anunțat că lucrează împreună cu serviciul local de verificare a faptelor Facta, care analizează conținutul difuzat pe WhatsApp, care include conținut video, audio și foto, scrie News.ro.

Utilizatorii pot trimite conținut la Facta prin intermediul mesageriei WhatsApp, pentru a verifica dacă este autentic.

iPhone 9 ar putea fi lansat în mai puțin de două săptămâni CITEȘTE ȘI iPhone 9 ar putea fi lansat în mai puțin de două săptămâni

WhatsApp este cea mai populară platformă de mesagerie din Italia, țară care este epicentrul epidemiei de coronavirus în Europa.

Traficul de pe WhatsApp a crescut de când guvernul a luată măsuri de restricționare a circulației persoanelor, utilizatorii recurgând la rețelele de socializare pentru a ține legătura cu rudele și prietenii.

Aplicația de mesagerie este însă un mijloc de difuzare de informații false legate de situația dramatică din spitale și a unor filme în care se afirmă că virusul, care a ucis 13.915 persoane în Italia, a fost creat în laborator sau că nu există deloc.

WhatsApp are 2 miliarde de utilizatori la nivel mondial și a încercat să găsească modalități prin care platforma să nu mai fie folosită pentru răspândirea de știri false.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
whatsapp