Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fără cunoștința utilizatorilor

Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fără cunoștința utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2019

Anunțul este făcut chiar de Facebook, care adaugă că nu a fost intenționat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După aproape o săptămână fără vreun scandal nou în care să fie implicată compania condusă de Mark Zuckerberg, un purtător de cuvânt Facebook a făcut public faptul că rețeaua de socializare a intrat, fără intenție, în posesia a 1,5 milioane de adrese de e-mail.

Noua revelație este urmarea descoperirii recente făcute de un cercetător în domeniul securități, care a sesizat că utilizatorilor noi de Facebook li se cerea parola de la contul de e-mail pe baza căruia își creau cont în cadrul rețelei.

Nu doar că nu este deloc normal să ceri parola de la contul de e-mail personal al utilizatorilor, însă în același proces Facebook a accesat și agenda de contacte ale acestor utilizatori și a făcut upload pe serverele sale unui număr de aproximativ 1,5 milioane de adrese de e-mail.

Twitter a suspendat 100.000 de conturi create de utilizatori care aveau conturile blocate CITEȘTE ȘI Twitter a suspendat 100.000 de conturi create de utilizatori care aveau conturile blocate

Oficialul Facebook spune că adresele au fost folosite pentru a crea o rețea de conexiuni pe baza cărora au fost sugerați prieteni în cadrul serviciului de socializare.

Nu se cunoaște în acest moment dacă adresele respective de e-mail au ajuns și în posesia companiilor de publicitate pentru a fi targetate cu reclame.

Facebook susține că upload-ul a fost realizat fără intenție și că a fost declanșată deja ștergerea adreselor. De asemenea, Facebook își asigură utilizatorii cărora le-a cerut parolele de mail și le-a accesat agenda de contacte că nu le-a citit și email-urile.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
email
intimitate