Facebook a șters 31 de pagini și conturi din România

Facebook a șters 31 de pagini și conturi din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2019

Facebook a anunțat că a înlăturat 31 de pagini, grupuri și conturi individuale parte dintr-o rețea care se folosea de conturi false și de unele reale pentru a manipula publicul cu privire la cine sunt și care este scopul lor de fapt. Paginile și conturile distribuiau știri locale și politice în favoarea PSD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, conturile au distribuit „conținut care incită la dezbinare” și promovau conținutul mai multor domenii online care se prezentau ca fiind site-uri de știri. Deși persoanele din spatele acestor activități au încercat să își ascundă identitatea, Facebook a constatat că în spatele lor se află un individ asociat cu PSD, scrie News.ro.

Facebook se schimbă din nou. Susține că pentru intimitate CITEȘTE ȘI Facebook se schimbă din nou. Susține că pentru intimitate

Este vorba despre patru pagini, 26 de conturi de Facebook și un grup. În jur de 1.550 de persoane urmăreau una sau mai multe dintre aceste pagini.

Au fost cheltuiți în jur de 650 de dolari pentru a fi promovate postările de pe aceste pagini, a anunțat Facebook. Prima reclamă a avut loc în decembrie 2013 iar cea mai recentă în februarie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
psd