Facebook a șters 31 de pagini și conturi din România

Facebook a șters 31 de pagini și conturi din România
scris 8 mar 2019

Facebook a anunțat că a înlăturat 31 de pagini, grupuri și conturi individuale parte dintr-o rețea care se folosea de conturi false și de unele reale pentru a manipula publicul cu privire la cine sunt și care este scopul lor de fapt. Paginile și conturile distribuiau știri locale și politice în favoarea PSD.

De asemenea, conturile au distribuit „conținut care incită la dezbinare” și promovau conținutul mai multor domenii online care se prezentau ca fiind site-uri de știri. Deși persoanele din spatele acestor activități au încercat să își ascundă identitatea, Facebook a constatat că în spatele lor se află un individ asociat cu PSD, scrie News.ro.

Facebook se schimbă din nou. Susține că pentru intimitate CITEȘTE ȘI Facebook se schimbă din nou. Susține că pentru intimitate

Este vorba despre patru pagini, 26 de conturi de Facebook și un grup. În jur de 1.550 de persoane urmăreau una sau mai multe dintre aceste pagini.

Au fost cheltuiți în jur de 650 de dolari pentru a fi promovate postările de pe aceste pagini, a anunțat Facebook. Prima reclamă a avut loc în decembrie 2013 iar cea mai recentă în februarie 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
psd