Facebook ar putea avea profiluri private de utilizatori

Facebook ar putea avea profiluri private de utilizatori
scris 12 sep 2017

Utilizatorii ar putea în curând să facă distincția între profilul personal public și profilul personal privat de Facebook.

Facebook testează în prezent o nouă facilitate care ar putea fi lansată în perioadă următoare. Este vorba de un profil personal privat, diferit de profilul personal public care poate fi văzut de toți prietenii.

Cei de la Facebook știu că utilizatorii sunt reticenți în a completa profilul personal cu toate informațiile relevante. Unii dintre aceștia pur și simplu nu se simt confortabil să facă publice anumite informații personale.

De aceea, Facebook crede că pentru aceste situații ar fi mai potrivit un profil personal privat. Un astfel de profil, ar urma să fie vizibil doar unui număr redus de prieteni apropiați, cărora utilizatorul dorește să le ofere cât mai multe informații despre el.

VIDEO&FOTO Cel mai important eveniment Apple al ultimilor ani este astăzi. Ce lansări sunt așteptate CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cel mai important eveniment Apple al ultimilor ani este astăzi. Ce lansări sunt așteptate

Dincolo de considerentele pentru care un astfel de profil este sau nu binevenit, un lucru este clar. Această facilitate este o găselniță prin care Facebook încearcă să-și determine utilizatorii să spună cât mai multe despre ei.

Facebook are nevoie de cât mai multe informații despre utilizatorii săi pentru ca reclamele să fie cât mai bine targetate. De aceea, un profil privat i-ar oferi utilizatorului iluzia intimității, însă informațiile respective ar ajunge oricum la Facebook.

Profilurile personale private au fost descoperite în aplicația Facebook de Android de către un număr mic de utilizatori, compania americană nefăcând încă nicio declarație oficială în privința lor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook