Facebook dă în judecată firma israeliană NSO, pentru un atac cibernetic împotriva utilizatorilor platformei WhatsApp

Facebook dă în judecată firma israeliană NSO, pentru un atac cibernetic împotriva utilizatorilor platformei WhatsApp
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2019

Facebook a anunțat marți că a dat în judecată firma israeliană de supraveghere cibernetică NSO Group, pe care o acuză că a efectuat un atac informatic împotriva utilizatorilor platformei WhatsApp, mai devreme în acest an, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Atacul a vizat jurnaliști, diplomați, activiști ai drepturilor omului, oficiali guvernamentali de rang înalt și alte persoane, potrivit plângerii făcute la Tribunalul Districtual din San Francisco, scrie News.ro.

Facebook vrea ca NSO să nu mai poată accesa sau încerca să acceseze WhatsApp și serviciile Facebook, solicitând și despăgubiri a căror valoare nu a fost precizată.

VIDEO&FOTO Apple lansează AirPods Pro CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Apple lansează AirPods Pro

Reprezentanții NSO din Washington și Tel Aviv nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

NSO s-ar fi folosit de o lacună a WhatsApp pentru a ataca cibernetic telefoane, provocând consternare la nivel internațional când atacul a fost făcut public, în luna mai a acestui an.

La momentul respectiv, WhatsApp a anunțat că vulnerabilitatea a fost folosită pentru a ataca ”un număr selectat de utilizatori”, dar nu a oferit alte informații.

Softul NSO de atacare a telefoanelor a fost implicat anterior într-o serie de abuzuri ale drepturilor omului din America Latină și Orientul Mijlociu, inclusiv într-un scandal de spionaj în Panama și o încercare a a spiona un angajat al Amnesty International din Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
nso
facebook
whatsapp