Facebook investește 5 milioane de euro pentru susținerea presei locale din Marea Britanie

Facebook investește 5 milioane de euro pentru susținerea presei locale din Marea Britanie
scris 26 nov 2018

Facebook finanțează un proiect de pregătire a jurnaliștilor din Marea Britanie, într-o încercare de reanimare a presei locale din regiunile în care s-au închis ziarele, iar numărul jurnaliștilor a scăzut mult.

Aproximativ 5 milioane de euro va investi compania acuzată din ce în ce mai frecvent că submină democrația prin răspândirea informațiilor false în ceea ce Facebook numește “Community News Project”.

Finanțarea va fi suficientă pentru dezvoltarea proiectului timp de doi ani cu scopul pregătirii a 80 de jurnaliști și urmărește încurajarea presei locale în acele regiuni în care aceasta a avut de suferit.

Doar în 2017 aproximativ 40 de ziare locale au fost închise în Marea Britanie.

LinkedIn a procesat 18 milioane de adrese de email pentru a le targeta cu reclame CITEȘTE ȘI LinkedIn a procesat 18 milioane de adrese de email pentru a le targeta cu reclame

Banii vor fi disponibil printr-un fond numit Consiliul Național de Pregătire Jurnaliștilor, de unde organizațiile de presă îi vor putea accesa și folosi pentru a face angajări și pregăti jurnaliști.

Este prima inițiativă de acest gen derulată de Facebook după lansarea în 2017 a Facebook Journalism Project, un program prin care se dorea să se arate că Facebook susține jurnalismul corect și luptă împotriva dezinformării.

Noul proiect demarat de Facebook vizează, poate nu întâmplător, Marea Britanie, acolo unde, în weekend, oficialii au confiscat o serie de documente și masaje interne ale companiei americane în încercarea a află răspunsuri la întrebările privind cazul Cambridge Analytica la care Mark Zuckerberg refuză să răspundă.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
presa
anglia
jurnalism