Facebook își redeschide birourile, însă va prelungi posibilitatea de telemuncă pentru angajații săi

Facebook își redeschide birourile, însă va prelungi posibilitatea de telemuncă pentru angajații săi
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2021

Facebook a anunțat că angajații săi vor putea continua, pe termen lung, să lucreze de acasă, inclusiv în străinătate, o decizie diferită de cea a gigantului Apple, care încearcă în schimb să-și aducă personalul înapoi la birourile din Cupertino, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând din 15 iunie, angajații Facebook care își pot desfășura activitatea de la distanță vor putea solicita continuarea telemuncii, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al gigantului social media, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

"Credem că modul în care lucrăm contează mai mult decât locul în care ne aflăm", a spus el.

"Vrem să fim locul în care oamenii pot performa la maximum, asigurând în același timp o experiență perfectă pentru toți angajații noștri, oriunde s-ar afla", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Firmele din Silicon Valley, printre primele din Statele Unite care și-au închis birourile la începutul pandemiei, se află în centrul discuțiilor privind noile condiții de muncă.

Twitter, de exemplu, le-a oferit de anul trecut angajaților săi posibilitatea de a lucra de acasă, pe termen nelimitat. Managerul general și președintele Facebook, Mark Zuckerberg, a estimat că jumătate dintre angajații platformei ar putea lucra de la distanță în următorii zece ani.

Datorită progreselor în lupta împotriva răspândirii COVID-19 și a campaniilor de vaccinare, platforma vizează birouri deschise în proporție de 50% în Statele Unite până la începutul lunii septembrie și 100% în octombrie.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Însă ea sprijină și posibilitățile în ceea ce privește telemunca, inclusiv programul său de sprijin pentru angajații care doresc să emigreze din Statele Unite în Canada sau din regiunea sa "Europa-Orientul Mijlociu-Africa" către Regatul Unit.

Google și Microsoft se bazează, de asemenea, pe sisteme hibrid.

Apple ar dori ca angajații săi să revină cel puțin trei zile pe săptămână începând din toamnă, însă producătorul iPhone întâmpină rezistență.

Câțiva zeci de angajați ai gigantului californian Apple și-au exprimat scepticismul cu privire la această idee.

"Fără caracterul incluziv pe care îl permite flexibilitatea, mulți dintre noi avem sentimentul că trebuie să alegem fie între familiile noastre, bunăstarea noastră și capacitatea de a performa la capacitate maximă la locul de muncă, adică de a face parte din Apple", au scris 80 de angajați ai Apple într-un e-mail intern publicat vinerea trecută de The Verge.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
birouri