Facebook lansează în România funcția Community Help

Facebook lansează în România funcția Community Help
scris 9 apr 2020

Utilizatorii români ai Facebook pot accesa, începând de joi, noua funcție Community Help, prin care au posibilitatea să solicite ajutor sau să le ofere sprijin celor afectați de COVID-19.

"Inspirați de modul în care oamenii folosesc platformele Facebook pentru a sprijini comunitățile din care fac parte, compania anunță că funcția Community Help este acum disponibilă și în România. Noua funcție, adaptată pentru situația actuală, vine în continuarea eforturilor depuse de Facebook pentru a facilita procesul prin care oamenii pot găsi sprijin, le pot oferi ajutor celor din jurul lor care sunt afectați de COVID-19 și pot contribui cu donații la strângerile de fonduri", arată un comunicat al rețelei.

Nou jucător: Unicornul tech Acronis, evaluat la peste 1 miliard de dolari și controlat de ruși, intră în România CITEȘTE ȘI Nou jucător: Unicornul tech Acronis, evaluat la peste 1 miliard de dolari și controlat de ruși, intră în România

Noua funcție a fost anunțată, la nivel global, pe data de 31 martie 2020, iar utilizatorii din România o pot accesa în Centrul de Informații sau pe pagina facebook.com/covidsupport.

Community Help susține orice activitate care își propune să îi ajute pe cei din jur, de la livrarea cumpărăturilor pentru persoanele vârstnice și până la acțiuni de voluntariat pentru distribuirea de mâncare prin băncile de alimente locale.

Funcția a fost lansată încă din anul 2016, ca parte a inițiativei "Situații de criză", pentru a-i ajuta pe oameni să beneficieze de sprijinul de care au nevoie în urma dezastrelor naturale.

În urmă cu două săptămâni, compania a lansat Centrul de informații despre coronavirus COVID-19, unde utilizatorii pot accesa cele mai noi știri de la autoritățile de sănătate locale și globale, alături de bune practici și informații despre prevenție. Centrul, care poate fi vizitat la facebook.com/covid19, este în prezent disponibil în peste 30 de țări și urmează să fie extins către noi locații în zilele următoare.

Până în prezent, peste un miliard de oameni au acces la resurse oferite de autoritățile de sănătate, prin intermediul Centrului de informații și pop-up-urilor educaționale de pe Facebook și Instagram, și mai mult de 100 de milioane dintre aceștia au ales să afle mai mult, accesând conținutul disponibil, precizează gigantul american. 

viewscnt
Afla mai multe despre
community help
facebook