Facebook Messenger își va avertiza utilizatorii în legătură cu tentativele de înșelătorie și alte mesaje cu potențial periculos

Facebook Messenger își va avertiza utilizatorii în legătură cu tentativele de înșelătorie și alte mesaje cu potențial periculos
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mai 2020

Messenger, una dintre cele mai folosite aplicații de comunicare din lume, va încerca să le atragă atenția utilizatorilor în mai multe situații cu potențial periculos, inclusiv atunci când aceștia sunt vizați de o escrocherie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook Messenger va atenționa utilizatorii prin intermediul unui pop-up atunci când consideră comunicarea cu o anumită persoană periculoasă sub mai multe forme.

Vor fi vizate mesajele suspicioase de la necunoscuții care ar putea încerca să înșele utilizatorii sau să pretindă că sunt altcineva. La fel, vor fi avertizați minorii atunci când sunt contactați de adulți pe care nu-i cunosc.

Apple lansează iOS 13.5, cu noutăți potrivite în contextul pandemiei CITEȘTE ȘI Apple lansează iOS 13.5, cu noutăți potrivite în contextul pandemiei

Notificările pop-up vor încerca să își educe utilizatorii cu privire la pericolele pe care anumite mesaje și persoane le ascund. Spre exemplu, celor mici li se va spune că trebuie să fie atenți atunci când intră în legătură cu un adult necunoscut.

La fel va proceda Messenger și în cazul tentativelor de escrocherie. Utilizatorilor li se va atrage atenție să aibă grijă la mesajele care promit bani și vin din partea unor persoane pe care nu le cunosc.

În fine, Facebook va urmări legăturile dintre persoane și va avertiza printr-un pop-up utilizatorul atunci când cel care îi scrie nu este cine pretinde a fi.

Fiecare avertisment vine și cu o serie de acțiuni pe care Messenger le sugerează utilizatorului, precum blocarea contului care a încercat să-l înșele.

Facebook, care folosește inteligența artificială în cadrul noii facilități, spune că Messenger face cu această ocazie încă un pas spre criptarea implicită a comunicațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
inteligenta artificiala