VIDEO Samsung introduce pe piață ambalajele ce pot fi transformate în mobilier mic

VIDEO Samsung introduce pe piață ambalajele ce pot fi transformate în mobilier mic
scris 21 mai 2020

Sud-coreenii de la Samsung au introdus pe piață un nou tip de ambalaje care permit utilizatorilor să transforme cutiile de carton în piese de mobilier mici și versatile.

Este vorba despre cutiile în care sunt împachetate noile modele de televizoare de tip lifestyle ale companiei, precum "The Frame", "The Serif" și "Sero", scrie Agerpres.

VIDEO Turnurile de telefonie 5G au început să fie incendiate în mai multe țări din Europa CITEȘTE ȘI VIDEO Turnurile de telefonie 5G au început să fie incendiate în mai multe țări din Europa

Astfel, odată cu promovarea noului concept "eco packaging", cartonul gros ondulat din care este alcătuit ambalajul poate fi folosit pentru a construi mese de dimensiuni mici și rafturi, iar instrucțiunile de asamblare pot fi accesate prin scanarea codurilor QR de pe exteriorul cutiei.

"Putem găsi o modalitate de a transforma ambalajele TV în ceva util, în loc să le aruncăm? Astăzi, din ce în ce mai mulți utilizatori sunt interesați să protejeze mediul. Prin intermediul ambalajelor ecologice, aceștia contribuie la protejarea mediului înconjurător cumpărând bunuri în mod obișnuit. Aceasta a fost ideea de la care am pornit. Pentru o asamblare mai ușoară, am decis să tipărim cinci puncte care să servească drept unitate de măsură. Acest lucru face ca asamblarea propriului mobilier din material reciclat să fie mult mai intuitivă și, în plus, face ca mobilierul să arate bine odată ce este construit", a explicat Daehee Yoon, designer la Samsung Electronics Business Display.

Cu toate acestea, ideea care a stat la baza reutilizării materialului de ambalare nu a fost suficientă, ci au fost necesare măsurători concrete pentru a ajunge la rezultatul dorit de designeri. Astfel, în timp ce aceștia lucrau la proiect, modalitățile în care utilizatorii foloseau The Serif le-a dat o idee. Mulți dintre utilizatorii care achiziționau televizoarele, cumpărau în plus și sertare sau dulapuri suplimentare în care să-și stocheze accesoriile acestora.

"Având în vedere acest lucru, am început să studiem produsele din carton ondulat aflate pe piață și să luăm contact cu producătorii de mobilă de mici dimensiuni", a explicat designerul Jonathan Whang.

Deși realizarea unui produs care să arate bine din punct de vedere estetic este importantă, designerii se gândesc întotdeauna și la utilitatea unui obiect. Prin urmare, pentru designerii de ambalaje ecologice, obiectivul a fost acela de a dezvolta un produs care nu numai să îndeplinească acest standard, dar care să fie ușor de utilizat și durabil. La început, designerii s-au gândit să taie liniile de ghidare de pe carton și să ofere instrucțiuni tipărite. Cu toate acestea, și-au dat seama că astfel de metode ar putea limita numărul metodelor de construcție; de asemenea, au luat în calcul și faptul că pot exista daune la livrare.

Designerii de la Samsung au dezvoltat și designul-ul "dot pattern", în sensul că prin tipărirea unei matrice direct pe carton, utilizatorii se vor putea orienta mult mai ușor privind modul de reutilizare al cutiei, iar produsul va rămâne în continuare protejat. În plus, pe lângă facilitarea procesului de reciclare, inițiativa de ambalare ecologică oferă manuale electronice, cu o gamă largă de planuri de construcție ce pot fi accesate prin scanarea codurilor QR tipărite pe partea superioară a cutiilor.

Compania a anunțat, totodată, că va derula, în perioada următoare, un alt program de design pentru ambalaje ecologice, competiție "care va fi deschisă tuturor, indiferent de țară"

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
ambalaje