Facebook plătește pentru înregistrări vocale

Facebook plătește pentru înregistrări vocale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2020

Prinsă anul trecut că procesează înregistrările utilizatorilor săi fără acordul acestora, Facebook încearcă să convingă oamenii să-și trimită singuri înregistrările. Promite, în schimb, mărunțiș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În urma unor investigații jurnalistice, s-a aflat anul trecut că Facebook, Amazon, Apple și Google procesează înregistrările vocale ale propriilor utilizatori cu scopul de a-și îmbunătăți serviciile, dar fără acordul acestora.

Scandalul a avut ca urmare oferirea utilizatorilor opțiunea de a fi sau nu ascultați, ceea ce se pare că a dus la reducerea numărului de înregistrări pe care giganții din domeniul tehnologiei le pot folosi.

A murit inventatorul comenzilor „Cut”, „Copy” și „Paste” CITEȘTE ȘI A murit inventatorul comenzilor „Cut”, „Copy” și „Paste”

Așa se face că, din cele patru companii, Facebook este prima care promite bani pentru înregistrările vocale ale utilizatorilor săi.

Facebook a dat startul unui program numit “Pronunciations”, disponibil în aplicația Viewpoints, pe care compania americană o folosește pentru cercetări de piață.

Utilizatorii trebuie să rostească “Hey Portal” urmat de numele unui prieten. Aceeași înregistrare trebuie făcută de câte două ori pentru 10 prieteni. Acest set de înregistrări îi aduce unui utilizator 200 de puncte.

Însă, utilizatorii nu pot retrage bani decât după ce depășesc pragul de 1.000 de puncte, care le aduc 5 dolari.

Cel puțin în această primă fază a programului, sunt acceptați doar utilizatori americani care au cel puțin 75 de prieteni.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
portal